Özel bireylerden bir başarı daha Özel bireylerden bir başarı daha

 
Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun gerçekleştiği törene Eskişehir CHP Milletvekili Jale Nur Süllü ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Selma Güder ile yönetimi de katıldı. Törende konuşan Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erdinç Yuva, “Biz veteriner hekimler halk sağlığını korumak için çalışırken maalesef veteriner hekimlere yönelik şiddet her geçen gün artmaktadır. Veteriner sağlık çalışanları olarak gece gündüz zor şartlarda çalışırken uğradığımız şiddetin önüne geçilebilmesi amacıyla sağlıkta yasasına acilen dahil edilmemiz gerektiğini tekrar belirtiyoruz.” dedi.
“Özlük haklarından muaf tutuluyoruz”
Veteriner hekimlerin yaşadıkları diğer sorun ve taleplerine de değinen Erdinç Yuva, “Halk sağlığı ve hayvan sağlığı için ön saflarda görev yapan veteriner hekimlerin sağlık hizmetleri sınıfında olmasına rağmen doktor ve diş hekimlerine sunulan özlük haklarından muaf tutulması ciddi mağduriyetler yaratmaktadır. Tarım Bakanlığı’nın veteriner hekim istihdam alanlarını genişletilmesi adına mevcut kadro sayılarını ciddi oranda veteriner hekim kadrosu tahsisi sağlanması gerekmektedir. Kamu dışında çalışan veteriner hekimlerimize yeşil pasaport hakkının acilen verilmesini gönülden arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Yüzde 30 daha az maaş alıyoruz”
Veteriner hekimlerin ve stajyer veteriner hekimlerin maaşlarına yönelik de konuşan Erdinç Yuva, “Kamu çalışanı veteriner hekim, diğer sağlık kurumlarında çalışan meslektaşına göre yüzde 30 daha az maaş almakta ve emekli olduğunda bu oran yüzde 40’a çıkmaktadır. Diğer sağlık mensubu intern öğrencilerine aylık olarak ödenen asgari ücret ödemesini veteriner fakültesi intern öğrencilerine de ödenmesini talep etmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM