Cumhurbaşkanlığında görevli Emre Cemil Ayvalı, AK Parti Eskişehir İl Gençlik Kolları üyelerine, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile ilgili gerçekleştirilen programda, “Anayasa Eğitimi” başlıklı bir seminer verdi.

Cumhurbaşkanlığında görevli E. Cemil Ayvalı ‘’Yeni Anayasa’’ üzerine eğitim vermek üzere geldiği Eskişehir’de AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Fatih Özata misafirliğinde buluştu. "AK Parti milletin partisidir" diyerek konuşmasına başlayan Ayvalı, “Bu sistem sorun çözmüyor aksine sorun üretiyor” ifadelerine yer verdi.

Şu anki sistemin şikayetleri olan çift başlılık, güvenoyu problemi, yargı ve ordunun çelişmesi gibi sorunların yeni sistem ile birlikte ortadan kalkacağını belirten Ayvalı, Cumhurbaşkanlığı sisteminin devleti en üst demokratik düzeye getireceğini söyledi. Ayvalı, “15 Temmuz gibi kırılmaları yaşamış her toplum kendi ülkelerini manifesto ile taçlandırır” diye belirtti.

Ayvalı, parti binasındaki programından sonra mahalle gezilerine katıldı. Samsunlular Derneği, Çukurhisar ve Emek mahallelerinde gençlerle buluşan Ayvalı, burada da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili kısa bir bilgilendirme toplantısı düzenledikten sonra Emek mahallesinde İl Başkanı M. Dündar Ünlü de eşlik etti.
Editör: TE Bilişim