DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, ülkeyi yöneten iktidar tarafından yaratılan bütün milli ve kültürel değerlerin tek tek tahrip edildiğini ve ulusal bütünlüğün ve güvenliğin sorgulanır hale getirildiğini öne sürdü.
16 Nisan Reformu seçimlerinin Gazi Meclis’in tamamen işlevsiz bırakmaya ve Atatürk’ün en büyük eserini ortadan kaldırmaya dönük maksatlı bir çaba olduğunu öne süren Tambova, “İktidar eliyle ortadan kaldırılmaya çalışılan Meclis'imizin kuruluş yıldönümü kutlamaları da, onlar için artık bir eziyet ve külfet oluşturmaktadır. Zaten bugün bu kutlamalar anlamını yitirmiş vaziyettedir. Gözlerimizin önünde açıkça, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyetiyle bir hesaplaşma yapılmakta ve bizler bu duruma yeterince direnç gösteremiyorsak, o zaman Atatürk'ün hediye ettiği bu Bayram'ları da kutlamaya hakkımız yok demektir” dedi.
Atatürkçülüğün sadece özel günlerde bir tebrik mesajı yayımlayıp, ‘Bayramımız kutlu olsun’ demekten ibaret olmadığını belirten DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova şunları söyledi:
“ Atatürkçülük bundan çok daha fazlasıdır. Öncelikle cesur olmak, kişisel menfaatlerinden tümüyle arınmış olmak ve vatanını her şeyden üstün tutmaktır. Kendisi gibi görünüp, başkası gibi davranmamaktır. Yani aslında bugünkü Meclis'imiz de pek fazla Atatürkçü de yok. Gazi Meclis'imiz, içinde barındırdığı milli değerleri hayatı pahasına koruyacak temsilcilerine elbette kavuşacaktır. Bizler tüm varlığımızla bunun mücadelesini vermekteyiz. Çünkü bizim için başka Türkiye, başka vatan yok. Tüm dünya çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ını kutluyor ve onlar için, savaşsız ve acısız bir dünya diliyorum.”
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim