CHP Eskişehir İl Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Vilayet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.
Düzenlenen törende konuşan CHP İl Başkanı Sinan Özkar,  Milletin iradesinin tecelli ettiği yerin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu söyledi.
23 Nisan 1920’de Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kararlaştırdığı rejimin kurumu olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin  kurulduğunu vurgulayan Özkar, “Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulurken padişahın nerden bu meşruiyeti ve yetkileri aldığı belli olmayan bu belirsiz kaynak, millet iradesi haline geldi. Milletin iradesinin tecelli ettiği yerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. O tarihten sonra o kahraman paşalar o savaşı yürüten kahraman insanlar milletin iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin aldığı kararların dışında hiçbir eylemde hiçbir harekette hiçbir girişimde bulunmadılar. Egemenliği kendi ellerinde tutmak ve toplamak için hiçbir girişimleri olmadı. O tarihte Türkiye Cumhuriyeti’nin yönü ve yönetim sistemi belirlenmiş oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi o muazzam savaşı, o muazzam zaferi kazandıktan sonra 1923’te Cumhuriyet’i ilan etti. Cumhuriyet’in ilanı batı medeniyetleri seviyesinde batıda hayata geçen demokratik ülkeler seviyesinde bir cumhuriyet, bir demokratik sistem, bir hukuk devleti yaratmanın adımıydı. Nitekim Cumhuriyet’in ilanından sonra Mustafa Kemal’in sağlığında çok partili sistem denemeleri oldu. Ama ihanet şebekeleri o kadar güçlüydü ki ihanet şebekeleri, Cumhuriyet düşmanları hala ayaktaydı ki maalesef o çok partili hayata ve demokratik sisteme geçiş ertelenmek zorunda kaldı.  1950 yılında demokratik sisteme geçti “ dedi.
YSK’yı kınıyorum
Referandum sürecindeki hukuksuzlukları vurgulayan ve ‘Milli İrade Hırsızlığı’ yaptıklarını ifade eden Başkan Özkar, bunun bir gün yasal karşılığı olacağını dile getirerek şunları söyledi:
 ”Demokratik sistemin kötüye kullanıldığını çoğu zamanlarda gördük, örneğin şu an ki hükümetimiz. ‘Demokrasi bir trendir varacağınız yere vardığınızda ineriz’ dediler. Bir referandum süreci geçirdik. O trene bunlar bindiklerini düşündüler. Ama biz onların vardığı yer burası değil biz o trenden bunları indirmeyeceğiz. Aldığımız sonuçlara göre biz seçimi kazandık. Bakın net bir şey söylüyorum. Referandum Hayır cephesinin en az yüzde elli beş oyuyla kazanıldı. Ancak Milli irade diyenler yine milli iradeyi çaldılar. Milli iradeyi çalanlara ortak olan o Yüksek Seçim Kurumu’nu da kınıyorum ve yaptıkları yasaya aykırı eylemlerin hesabının sorulacağını da bilsinler. Nasıl Ergenekon’da Balyoz’da o askerleri sivilleri içeriye tıkanların hepsi hesabını veriyor, yemin ediyorum bunların hepsinden o hesap sorulacak, milli irade hırsızlarından mutlaka hesap sorulacak.
Bizde vicdan var, hukuk var
 Değerli yoldaşlarım biz haklıyız ve güçlüyüz. Emin olun bunların bizim gücümüze ulaşmaları mümkün değil. Onların gücü para gücü, iktidar gücü. Onlarda ne yok, yürek yok, bizde yürek var. Zannetmesinler ki bu hesap burda bitecek. İster hile ile kazandıkları başkanlık sistemi olsun ister başka bir şey. Bunları getirdiklerine, yaptıklarına pişman olacaklar. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim gönlümüz demokrasiden, hukuktan ayrılmak yönünde olmadı olamaz. O başkanlık seçimini de kazanacağız ve biz yönetirken bu ülkeyi bunların yaptığı hukuksuzluklar gibi hukuksuzlukları asla yapmayacağız çünkü bizde vicdan var, hukuka saygı var, demokrasiye ve milli iradeye saygı var. Bizde cumhuriyet’in ve o değerlerin terbiyesi var. O terbiye bizim asıl davranış tarzımızı belirleyecek ve 2019’da bu ülkeyi Cumhuriyet Halk Partisi yönetecek.  
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sahiplenerek, yaşayarak yaşatacağımıza yemin ederek kutluyorum. Biz samimi inançlı Müslümanlarız. Biz inancımızı yüreğimizde vicdanımızda yaratırız. O inanç ve vicdanla da Miraç Kandili’nizi de kutluyorum. Aynı referandum döneminde olduğu gibi çalışma gruplarımız, gençlik kollarımız gençlik kollarımız bütün hızıyla çalışmaya devam edecek. Eskişehir’i çalışmakla hallaç pamuğu gibi atacağız ve başaracağız. “
 
Editör: TE Bilişim