Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Raif Eşkinat, başkanlık sistemine Türk Milleti’ni ‘dur’ demeye çağırarak Yüce Meclis’in AKP ve MHP yönetimlerinin oluşturduğu bir oldu-bitti ile sanki darbe girişimi devam ediyormuş gibi yok edilmeye  çalışıldığını öne sürdü.
Vatan Partisi olarak bu girişime ‘dur’ dediklerini belirten Eşkinat,  “Cumhurbaşkanlığı Sistemi adıyla getirilmeye çalışılan ‘Başkanlık Sistemi’ne Vatan Partisi olarak Hayır diyor, mücadelemizi yükseltiyoruz. Milli Anayasa’ya tamamen aykırı olan bu sistemin tasarımı da tartışılması da ABD emperyalizmin, PKK’nın ve FETÖ’nün tezgahladığı bölünme altyapısı oluşturmaktadır. Bu sistemde Millet yok sayılmaktadır” dedi.
Milletin temsilcisi milletvekillerinin Meclisinin yasa ve denetim yetkisinin yok edildiğini öne süren VP İl Başkanı Raif Eşkinat, “Bakanların milletvekili olarak kalamadığı ve tüm yetkilerinin ‘Cumhurbaşkanı’na devredildiği bir kabine ile artık milletin hükümeti de ortadan kalkmaktadır.  Bu ‘Cumhurbaşkanlığı’ sisteminde aslında ‘Cumhurbaşkanı’ da yok. Milleti temsil edemeyecek olan bu ‘Cumhurbaşkanlığı’ sistemi, Türkiye’yi komşularıyla ve Avrupsa ülkeleriyle birleştiremez. AKP’ye çağrımız, Cumhurbaşkanlığı sistemi önerisini geri çekiniz. Milli seferberlik için milletin birliğini sağlayınız. MHP’ye çağrımız Milletin bölünmesine hizmet eden bu ‘Cumhurbaşkanlığı’ sistemini desteklemeyiniz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim