12 Eylül 1980 darbesinde on yedi yaşında idam edilen Erdal Eren’i anmak için Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde bir panel düzenlendi.
12 Eylül döneminde on yedi yaşında lise öğrencisi olan Erdal Eren, yaşı büyülterek idam edilmişti. Erdal Eren’i anmak için Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’ne düzenlenen "Darbeler, Demokrasi ve Gençlik" isimli panele konuşmacı olarak  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve Emek Partisi GYK Üyesi - '68 Gençlik Hareketi Önderi Mustafa Yalçıner katıldı. Paneli izleyenler arasında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Arslan da bulundu.
Panelin açılış konuşmasını Emek Gençliği adına Eliş Başar yaptı. Erdal Eren ve arkadaşlarının mücadelesini anlatan Başar, "Bugünlerde de darbe girişimlerine tanıklık ediyoruz. İnsanlığın ilerici değerlerini savunan televizyonlar, radyolar, gazeteler, dergiler kapatılıyor. Gazeteciler,yazarlar,milletvekilleri tutuklanıyor. İdam cezasının geri getirilmesi tartışılıyor. Üniversitelerimize kayyum rektörler atanıyor, okuduğumuz liselerin “proje okul” adı altında ilerici tüm değerleri yok edilmeye çalışılıyor. Tüm yaşam alanlarımız baskıyla zapturapt altına alınmaya çalışılıyor, tek sese biat etmeyen her şey yok ediliyor.
Egemenler kendi çıkarları söz konusu olduğunda hep aynı baskı yollarını tercih etmişlerdir. Bu yüzden bahsettiğimiz bu iki dönem birbirine çok benziyor. Böylesi dönemlerde bizim tercih edeceğimiz yol ise elbette Erdal’ın yürüdüğü yol olacaktır" diye konuştu.
Erdal  Eren ile ilgili bir sun sonrası,  panel, CHP’li Mehmet Tüm’ün konuşmasıyla başladı.
Ayrıntılara ya da farklılıklara takılmadan herkesin omuz omuza, birlikte mücadele etmesi gerektiğini belirten  Tüm, “146 gazeteci içerde. Ordusu gitmiş, yargısı, basını susturulmuş bir dönemdeyiz. Seçilmişleri içeri atıyorlar. Sözüm ona bu ülkede darbe yapılmaya çalışıldı. Ama baktığınızda AKP, darbecilerle aynı yerden besleniyor. Hepsi devleti paylaşmış. Rant çatışması yaşıyorlar” dedi.
Terörün her türlüsüne karşıyız
İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan terör saldırısını da kınayan CHP’li Tüm şunları söyledi:  “İnsan yaşamı bizler için kutsaldır. Terörün her türlüsüne karşıyız. Şiddetten yana olmamalıyız. Demokrasinin, huzurun, refahın olduğu bir ülke yaratmalıyız. Tüm sorunlarımızı konuşarak çözmeliyiz. Şiddetle hiçbir sorun çözülmez. Bu oyunu bozmak zorundayız. Herkes terörle arasına mesafe koymalı. Ve barıştan, emekten, insan haklarından, demokrasiden yana olanlar bir araya gelerek, sonuna kadar teröre karşı dik durmalıyız.”
Umutsuz olmaya gerek yok
Türkiye’nin dış politikası hakkında konuşan ve AK Parti hükümetini eleştiren Mustafa Yalçıner, ülkenin hem içerde hem dışarıda kötü yönetildiğini söyledi. “Hepimizin kardeş olduğu, birleştirici bir politika izlenmeli” diyen Yalçıner, “15 Temmuz sonrası ülke birbirine düşürülmek isteniyor. Din ve milliyet krizi yaşatılmak isteniyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen umutsuz olmayalım. Umutsuz olmaya gerek yok. Hepimiz bu anayasa değişikliğine karşı dik durabilirsek yeter. Önerim Erdal Eren gibi mücadele etmektir” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim