AK Parti Eskişehir 3. Sıra Milletvekili adayı Emine Nur Günay, Tanıtım Medya Başkanı Serhan Arıman, Ak Parti Milletvekili aday adayı olan Mehmet Akif Erdem esgazete'yi ziyaret etti. 


Günay, Esgazete’ye gerçekleştirdiği ziyarette partisinin 1 Kasım seçim bildirgesinin detaylarını paylaştı.  

Doğma büyüme Eskişehir Mihalıççıklı ve AP Eskişehir eski Milletvekili Dr. Yusuf Cemal Özkan’ın kızı olduğunu kaydeden Emine Nur Günay, Kasım 2014’ten bu yana Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun baş ekonomi danışmanlığı görevini yürüttüğünü hatırlattı. Akademisyenliği nedeniyle 1995 yılından beri İstanbul’da yaşadığını ifade eden Günay, kendisine nereden aday olmak istediği sorulduğunda İstanbul ya da Eskişehir’i istediğini, bir Eskişehirli olarak Eskişehir’den aday gösterilmesinin kendisini gururlandırdığını ve mutlu ettiğini kaydetti.

SİYASETİ BABAMLA TATTIM

Ortaokul lise dönemlerinde babası Dr. Yusuf Cemal Özkan’ın Adalet Partisi Eskişehir Milletvekili olduğunu belirten Günay, o yıllarda bir Anadolu kentinde milletvekili olmanın ne demek olduğunu yaşadığını ve öğrendiğini, siyaset ile ilk o dönemlerde tanıştığını ifade etti. 7 Haziran seçimleri sonrasında Eskişehir’deki temaslarını hiç sonlandırmadığını da anımsatan Günay, halk ile iç içe olmanın ve sürekli temas halinde olmanın bir siyasetçi için büyük bir ayrıcalık olduğunu, söyledi. Günay, “ Ben artık Eskişehir’in gönüllü vekiliyim. Vatandaşlarımızdan dinlediğimiz şikâyetleri yakinen takip edip eksikliklerimizi not alarak o konu üzerinde çalışıyoruz. Faaliyet ve hizmetlerimizin altını, bu öneri ve beklentileri de ekleyerek büyütme şansı elde ediyoruz. Vekil olarak seçilip seçilmememden ziyade bu kent için çalışmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

BİLDİRGEDE İMZAM VAR

AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerine yönelik hazırlamış olduğu ve önceki gün kamuoyuna aktarılan seçim bildirgesinin yoğun çalışmalar sonrasında oluşturulduğunu ve bu bildirge de kendisinin de özellikle ekonomik alanlarda önerilerinin yer aldığının altını çizen Emine Nur Günay, 7 Haziran seçimleri öncesinde hazırladığı bildirgeyi halka tam olarak anlatamadığını, iletişimde eksiklikler olduğunu kaydetti. Her kesime dokunan bir beyanname hazırladıklarının altını çizen Günay “Bir bütünlük içerisinde birçok toplantıyla, yapılabilir, hayata geçirebilecek bir beyanname hazırladık” dedi.

KADEMELİ OLARAK ZAM

Asgari ücret ve emeklilere vaat ettikleri zamları ise Emine Nur Günay şu şekilde anlattı. “ Asgari ücret için 1300 TL olacak dedik. Emeklilerimiz için de yıllık 1200 TL zam dedik. Biz asgari ücreti yükseltirken sadece çalışanı değil işvereni de düşünerek hareket ettik. Her iki tarafı da mağdur etmeden adım attık. Asgari ücretin çok üst sınırlara çekmek demek diğer yandan işsizliği de arttırmak demektir. Çünkü yüksek ücret ödeyen işveren 100 kişi çalıştıracağı yerde 70 kişi çalıştırmaya gidecek. Bu da işsizliği arttıracak olan bir etken. Burada işveren için vergi indirimleri ve teşvikler de geliyor. Emeklilerimiz için de her ay emekli maaşına 100 TL zam yapılacak. Bu da toplamda yıllık 1200 TL zamma denk geliyor. Biz elle tutulur ve hayata geçirilebilecek vaatleri veriyoruz. Kobilere yönelik de desteklerimiz var. Çiftçilere ve gençlere yönelik büyük projelerimiz var.”

VERGİ REFORMU GELİYOR

Vatandaşın en büyük sıkıntısının başında da vergi olduğunu saptadıklarını belirten Günay, vergi konusunda yeni düzenlemeler yaptıklarını, reform düzeyinde olan bu düzenlemenin 2 yıldır hayata geçirmek için beklediğine dikkat çekti. Günay, “ Bizim toplum olarak vergi reformuna ihtiyacımız var. Ve bu reform hazır. İki yıldır bekliyor. Ülke olarak biz dolaylı yönden vergiye bağımlı bir ülkeyiz. Satış üzerinden yapılan vergiler çok yüksek. Özellikle de alt gelir grubundaki bir kişi ile en üst gelir seviyesinde olan kişinin ödediği verginin aynı olması büyük haksızlık ve adaletli değil. Dolaysız vergi sistemine dayalı olan bir vergi reformu hazırladık. Şuan siyasi iradeye ihtiyacımız var. Yeni anayasaya ihtiyacımız var. Gıdada ve özellikle de temel ihtiyaçlardaki yüksek vergileri en alt seviyeye düşürmeyi, hatta alt gelir gurubundaki kişilerden alınan vergileri kaldırmayı düşünüyoruz. Hatta asgari ücretten alınan verginin kaldırılması konusunda da çalışmalar var.

ESKİŞEHİR’E ÖZEL PROJELER

Eskişehir’de hedeflerinin yeniden birinci parti olmak ve maksimum oyu almak olduğunu da belirten Günay Eskişehir’e özel de projeler hazırladıklarını, Eskişehir’e özel de bir bildirgeyi oluşturduklarını söyledi. Günay, “ Hazırlandığımız 1 Kasım seçim bildirgemizin bir benzerini de Eskişehir ölçeğinde hazırlıyorum. Bizzat Başbakanımız da bu konuda benden haber bekliyor. Kendisi de bu konuyla ilgileniyor. Eskişehir için nelere ihtiyaç var neler yapabiliriz? Vatandaşlarımızın bizden istek ve beklentileri doğrultusunda projeler hazırladık. Bunu da en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. 

Editör: TE Bilişim