Eğitimde şiddetin yeri yoktur Eğitimde şiddetin yeri yoktur

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çatısı altında 7 Mayıs Salı günü yapılan “Eskişehir’de ticarete yön veren önemli iş insanları öğrencilerimizle buluşuyor.” programına Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ersin Karakoç, Eskişehir Ticaret İl Müdürü Cemil Kürkçü, okul mezunları Ali Eldem ve Aydın Bandırma; eğitim camiasından desteğini esirgemeyen Hasan Küpeli de katıldı. 
    Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ekrem Birsen’in destek ve katkılarıyla hazırlanan programda öğrenciler iş hayatlarındaki tecrübelerini paylaştılar. Zorluklar karşısında yılmamaları, geleceğe umutla bakmaları gerektiği mesajını kendi yaşamış oldukları tecrübelerle birlikte aktardılar. İş dünyasında başarının kimseye altın tepside sunulmadığı gerçeğinin, altını çizerek öğrencilere devamlı değişim ve gelişim halinde olmanın; günceli ve dünyayı iyi takip etmenin gerekleri anlatıldı. 
    Konuşmaların ardından öğrencilerle iş insanları okul bahçesinde mehter gösterisi izleyip samimi bir ortamda sohbet imkanı bularak Ahilik konulu resim sergisini gezdiler. 
    Öğrenci, öğretmen ve konukların derinden etkilenip büyük bir coşkuyla izlediği, ayakta alkışladığı “Anadolu Bacıları” isimli tiyatro gösterisinin ardından program sona erdi

Editör: Mustafa YILDIRIM