Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ‘’Türk dünyası Ortak Kültürel Değerleri’’ adıyla düzenlenen etkinliğe Türk dünyası vakfı personeli Kıdemli Uzman  Mustafa Çelik ,Milli Eğitim Şube Müdürü Burhanettin Elçi, Bursa Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Sezer ve Okul Müdürü , Öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 Elçi:Türk dünyası Eskişehir’de çok anlamlı çalışmalara imza attığını biliyorum. En son Sazova Türk Dünyası Bilim kültür ve sanat merkezi nde Okuyorum Yazıyorum Projesi kapsamında Kutadgu Bilig okumalarını gerçekleştirdik. Orhun Abidelerinden hareket ederek afiş tasarlama yarışmaları yapmıştık.Türk Dünyası Kültür ve sanat merkezinin mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğunu söyledi.

Çelik: "Türk dünyası siyasi sınırları olan haritayla sınırlı değildir.Türk dünyası kültür coğrafyasıdır.Bir ucu Çin seddindedir bir ucu viyana kapısındadır.Kuzeydekıpçak bozkırlarında güneyde Afrikanın ortalarına kadar Türk devletlerinin yönettiği Türk topluluklarının bulunduğu geniş bir coğrafyaya biz Türk dünyası diyoruz.Bizmle aynı dili konuşan aynı kültüre sahip 350 milyon luk bir nüfusu var"dedi. 

 Programın Ardından Türk dünyası Halk Dansları Topluluğu , kısa bir gösteri yaparak etkinliğe renk kattı. Etkinlik Türk dünyası vakfı tarafından Asya’nın Kandilleri adlı kitabın dağıtılmasıyla sona erdi.

Senfoni Orkestrası’ndan görkemli konser Senfoni Orkestrası’ndan görkemli konser

Editör: Mustafa YILDIRIM