Not: fotoğrafların tamamını ilgili galeri butonunda bulabilirsiniz 

Tasigo Otel’de Türkiye genelindeki bayileri ile ve yeni bayi temsilcileri ile bir araya gelen Asyün Halı Yönetim Kurulu yeni konsept ürünlerini tanıtma fırsatı buldu. Tanıtım ve Gala’nın gerçekleştirildiği etkinlik gün boyu sürdü.
 
 
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Asyün Halı ortaklarından Şaban Şahbaz, kuruluşundan itibaren gerçekleştirdikleri hedeflerini tek tek açıkladı. Şaban Şahbaz halıyı ve halıcığı severek yaptıklarını ifade ederek; “Önümüzdeki dönemde Asyün Halı’nın hedefi bir dünya markası olmasıdır” dedi.
 
Yaptığı açıklamada son 3 yılda Türkiye’nin 60 ilinde örgütlü hale geldiklerinin altını çizen Şaban Şahbaz, “Bugün Türkiye’nin birçok ilinde ve ilçesinde 400’e yakın bayimiz bulunmaktadır. Ürünlerimizi, ‘Yenilik dünyanın neresinde olursa olsun, Asyün Halı ile size ulaştıracağız.’ Diye söz vermiştik. Ve bugün burada gördüğünüz insanlar Türkiye’nin halıcılar topluluğudur. Dikkat ettiyseniz hemen herkes ilgi ve zevkle ayrıntı ile ürünleri incelemektedir.  Asyün Halının ürünlerinin tasarımlarını kendim yapıyorum. Tasarım yaparken ise kendi evime alabileceğim halı standartlarında olabilmesini istiyorum. Bütün zevkleri, bütün renkleri, bütün tercihleri bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bütün bunları bir araya getirirken 35 yıllık halı kültürümüz var. Aynı zamanda ailemiz 700 yıldan buyana dokumacılık yapar. Dokumacılığı annemizin halı dokurken, onun çıkardığı tozları yutarak öğrendik. Bugün bizim için halıcılık çok zevkli, keyifli ve her bir yaptığımız eser bir sanat eseridir, sanat kültürüdür” dedi.
 
ASYÜN Dünyanın ihtiyacı koleksiyona sahip
 
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde tarihi eskilere dayanan cicim halısını ürettiklerini kaydeden Şahbaz, “Üretim noktasında şu sözü de vermiştik; ‘Asyün Halı geleneksel yapıyı takip edecek’ demiştik. Onu tekrar tekrar canlandırıp yaşatacak demiştik. Bu halı bugün eski tarihi renkleri ile yeniden halıya nakşedildi. 2014 yılında 4-5 tane slogan teşkil ettik ve bunlardan biri ‘halı yeniden dokundu’ olmuştu. İşte şimdi halının yeniden dokunduğunu görebiliyoruz. Halı bin senelik kültürümüzdür ve bugün de, bugünkü materyallerle yeniden halıya dönüşmüş şeklidir. Yine ‘sınırsız renk ve kalite’ sloganımız var. Bunda da şu ifade ediliyor; Fabrikanız ne kadar büyük olursa olsun en fazla 15- 16 – 17 tane koleksiyon yapabiliyorsunuz. Biz dünya standartlarında, dünya devlerine ulusal ve uluslar arası markalardan esinlendik. Örneğin bir baktık ki bir Zara, bir İKEA dünyanın her yerinde ürün yapabiliyor. Bizde neden dünyanın her yerinde ürün yapmayalım ve o markanın altında halka sunmayalım dedik. Bütün bunları gerçekten inanarak, içten ve samimi olarak kendimize güvenerek yaptık. Bütün bunları yaparken kendimize güveniyorduk. Önce kendi deneyim ve tecrübelerimize, yaptığımız hatalarımıza güveniyorduk. Çünkü hepsinden ders almıştık. Yine bir sloganımız daha var. ‘Yeni ürünler, yeni fikirler’ ben dünyanın bütün fuarlarını gezen birisiyim. Fuarlarda şunu gördük, eğer siz yeni şeyler yapıyorsanız tıpkı bugünkü kalabalık gibi kabul görüyor. Eğer siz yeni şeyler üretebiliyor ve farklılıklar yaratabiliyorsanız insanlar onu seçmeyi biliyor. Buda beni artık şaşırtmıyor. Biz özellikle bu yıl dersimize çok güzel çalıştık. A’dan Z’ye bütün beklentileri karşılayabilecek, sadece Türkiye değil, dünyanın ihtiyacını karşılayabilecek bir koleksiyona sahibiz” diye konuştu.
 
 
Türk halıcılığı dünya devidir
 
Şaban Şahbaz Konuşmasını şöyle sürdürdü: “Örneğin Almanya pazarında ve Avrupa pazarında satılıyor. Yine Amerika pazarında satılan halılarımız var. Ve dünyanın birçok yerinde halılarımız satışta bulunuyor. Şuan Türkiye halıcılığı dünyanın devidir. Dünyanın halı ihtiyacının yarıdan fazlasını Türkiye karşılıyor. Bunun üretim noktaları da ağırlıklı olarak, büyük ölçeklerde Gaziantep’te yapılmaktadır. Bizde halılarımızı orada üretiyoruz. Biraz da Hindistan’da üretip getirmekteyiz. Çünkü söz vermiştik, dedik ki; ‘Halı dünyanın neresinde olursa olsun size getirilecek’ demiştik. Bu dönemde bir slogan daha geliştirdik. Baktık ki biz markamız ile devler yaratabiliyormuşuz, o zaman ‘Doğanın tüm renkleri evinizde’ dedik. Bugün hakikaten çocuklarınız gelse halısını bulacak. Hangi zevkte, hangi kültürde, hangi düşünceyle olursa olsun, Asyün Halı’da kendisine bir halı bulacaktır. Yine evinde ki mobilyası ne olursa olsun, hangi tarz olursa olsun Asyün Halı’da kendisine bir halı bulacaktır. Yurt dışından birisi de gelse burada kendisine bir halı bulabilecektir. Bugün burada otelin koridorlarında ki halılar dünyada çok ilgi gören halılar. Ben istiyorum ki bu halılarımız Türkiye’de öne çıksın.
Bugün Türkiye’de pahalı halılar kullanılmaktadır. Avrupa olsun, Amerika olsun diğer dünya devletleri olsun daha ekonomik halılar kullanıyorlar. Benim bu kadar halıdan bahsetmemin nedenlerinden biride şudur; Biz 1984 yılından buyana halıcılık yapıyoruz, halıcılık dünyaya Orta Asya’dan Türklerin armağan ettiği sanattır. Her ne kadar bu konuyu İranlılar sahiplense de dünyada ki halı tüccarlarının çoğu İranlı olduğu için saptırma yapılıyor. Ama Amerika’da her ay yayımlanan bir dergi var ve derginin ismi de Halı’dır Carpet değildir. Dolayısı ile halının Türklere ait olduğunu ve ilk bulunan halının da bugün Rusya’nın Hermitaj Müzesinde bulunduğu bilinmektedir. Ben şahsen de bu halıyı gidip gördüm. Gördüğüm için mutluyum, halıyı her şeyden çok severim. Bizde halı yapmak keyifli bir iştir. Zevkli bir iştir. Çünkü işimizi severek yapıyoruz. Buluta bakarak, dağa bayıra bakarak halı yapabiliriz. Biz esinlendiklerimizden halı yapıyoruz. Dolayısı ile Asyün Halı önümüzdeki dönemde Türkiye’nin değil dünyanın markası olacak.  Herkese teşekkür ediyorum.”
 
 
Mulla Şahbaz: “Halı kültürünü dünyaya yayacağız”
Asyün Halı Yönetim Kurulu Başkanı Mulla Şahbaz ise düzenledikleri etkinliğe gelen herkese teşekkür ederek şöyle konuştu: “Bugün burada ASYA HALI ailesi olarak bayilerimize tanıtım yapıyoruz. Bugün buraya 61’e yakın ilimizden gelen bayi temsilcilerimiz var. Bu yeni üretimlerimizi tanıtıyoruz. Çok beğeniliyor, bunun için de mutluyum. İnşallah başarılarımız devam edecek. Şaban beyinde dediği gibi bu görüşler üzerine ve vizyon üzerine işlerimizi ileriye doğru daha da büyüteceğiz. Bütün Dünyaya Eskişehir’den başlamak kaydı ile bu halı kültürünü, halı kalitesini yayacağız.”
 
Tasigo Otel’de gerçekleşen tanıtım etkinliği daha sonra bayi temsilcileri ile bir araya gelinen toplantı ile sürdürüldü. Yaklaşık 61 ilden gelen bayi temsilcileri akşam ise Sanatçı Mithat Körler’in sahne aldığı gala gecesi ile son buldu.
 
 
Editör: TE Bilişim