Bir köpek sahibiyseniz ya da ilk defa köpek sahiplenecekseniz, kendi sağlığınıza gösterdiğiniz özeni köpeğiniz için de göstermelisiniz. Köpek mamasını doğru şekilde seçmek köpeğinizin hem sağlıklı hem de doğru beslenebilmesi açısından önemlidir. Özellikle, evinizde pişirdiğiniz yemeklerden kalanları köpeğinize vermek doğru bir davranış değildir. Çünkü bu şekilde onun ihtiyaç duyduğu besin desteklerini karşılayabilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle köpeğinizin sağlıklı beslenmesi için yapabileceğiniz en doğru şey; köpekler için üretilmiş kuru ve yaş köpek maması çeşitlerine yönelmek olacaktır.

Sevimli dostunuzun beslenme düzenin doğru olması sağlığı açısından önem vermeniz gereken bir konu. Köpekler için üretilmiş içeriğinde, A, D, B1 gibi vitaminler, kalsiyum, magnezyum, fosfor, iyot, demir gibi mineraller bulunur. Tahıllı ve tahılsız, kuzu etli, geyik etli, pirinçli ve tavuklu ya da balık etli özel olarak üretilmiş kuru köpek mamaları arasından köpeğinizin yaşına, ırkına ve damak zevkine uygun mama çeşitlerini belirleyebilirsiniz.

Köpeğinize mama seçerken esas almanız gereken 2 konu; köpeğinizin yaşı ve ırkıdır. Yavru köpekler, yetişkin ve yaşlı köpekler için üretilmiş farklı mama çeşitleri bulunur. Yavru köpekler gelişimlerini destekleyecek mamalara ihtiyaç duyarken, yetişkin köpekler kas ve kemik sağlıkları ile birlikte diş, sağlığını koruyacak içerikte mamalara ihtiyaç duyarlar. Yaşlı köpek mamaları ise yetişkin köpeklerin mamalarına oranla daha düşük kalorili üretilmektedir. Diğer taraftan bu mamalar, yaşlı köpeğin kolay hazmedebileceği özelliktedir.

Köpeğinizin hangi ırktan olduğu da mama seçimini etkileyen 2. konudur. Küçük, orta ve büyük ırk köpekler için özel olarak üretilmiş ırk mamaları arasından köpeğinize uygun olanı belirleyebilirsiniz.

Köpeğinizde kilo problemi varsa düşük kalorili light mamalar onun için çok daha uygundur. Eğer köpeğinizin alerjisi varsa hipoalerjenik bir kuru köpek maması tercihiniz olabilir. Sindirim problemleri yaşıyan bir köpeğiniz varsa bu durumda onun için özel olarak üretilmiş kuru köpek maması seçmenizde fayda var. Özel durumu olan köpekler için mama seçimi yapmadan önce bir veteriner tavsiyesi almak en doğru seçimi yapmakta etkili olacaktır.

Her ne kadar köpeğinizin hoşuna gideceğini düşünseniz de ona şeker içeren besinler, peynir, süt, soğan, üzüm, çerez ve cips gibi yiyecekler vermekten uzak durmanız onun sağlığı açısından önemlidir.

Brit, Petcurean, Eukanuba, Bozita, Proplan, Advance, Dr.Clauders, Happy Dog, Royal Canin, Chicopee, Hill's, Purina, Prochoice, Acana, Astor, Genesis, LaVital ve Orijen gibi kaliteli köpek maması üreten markaları bir arada sunan online alışveriş sitesi ’da köpeğiniz için en ideal kuru ve yaş mama çeşitlerini bulabilirsiniz.

Mama çeşitlerinin yanı sıra köpek mama kapları, köpek su kabı, köpek bakım ürünleri, köpek aksesuarları, köpek tasmaları, köpek oyuncakları, köpek eğitim ürünleri, köpek kapıları, yaş köpek mamaları, köpek besin takviyeleri, köpek vitaminleri, kene, pire, parazit korunma ilaçları, köpek şampuanları, köpek pedleri, köpek taşıma ve seyahat çantaları, köpek yatakları, köpek kulübeleri ve köpek tuvalet ürünleri gibi birçok ürünü Petzimo’da bulabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim