Kipa Alışveriş Merkezleri, kültür tarihine ayna tutan bir etkinliğe Nisan ayında imza atıyor. “Minyatür Yaşamlar” bebek evleri sergisini Balçova ve Çiğli’deki merkezlerinde ziyaretçileriyle buluşturacak olan Kipa, çocuklar için hazırladığı etkinliklerle de doyumsuz bir bahar ayı yaşatacak.
Tarih boyunca birer koleksiyon objesi ya da oyuncak olarak kabul görmelerinin yanı sıra dönemlerinin yaşam tarzlarını modelleyen yapılarıyla daima ilgi gören Minyatür Bebek Evleri; 6-9 Nisan tarihleri arasında Çiğli Kipa AVM, 13-22 Nisan tarihleri arasında Balçova Kipa AVM sergi alanlarında yer alacak.
Geçmişi 16. yüzyıla dayanan Bebek Evleri’ni tanıtmak amacıyla yapılandırılan sergi paralelinde çocuklar için mimarlık atölyeleri gerçekleştirilecek. Ziyaretçi minikler 8-9 Nisan’da Çiğli, 15-22 Nisan’da Balçova Kipa AVM aktivite alanlarında minyatür bebek evlerini dekore edecekler ve kendi bebek evlerine sahip olacaklar. Çocuklar atölyelerin yanı sıra sergiyi rehber eşliğinde ziyaret etme fırsatını da yakalayacaklar.  13.00-18.30 arasındaki atölyeler; çocuklarda yaratıcılığı, üretkenliği, farklı ve özgün düşünme yeteneğini desteklemek ve kültür-sanat ile çocuk arasındaki bağı güçlendirmek üzere yapılandırıldı.
Gelişim Atölyesi tarafından geliştirilen,  “Aile ve Değerler” temalı sergi, farklı yüzyıllara ve coğrafyalara ait koleksiyonla, yaşam biçimlerinin farklı kültürel formlarını tanıtmayı da amaçlıyor. “Minyatür Yaşamlar” sergisi ile atölye çalışmalarından ilgili tarihlerde Balçova ve Çiğli Kipa AVM’yi ziyaret eden herkes ücretsiz olarak yararlanabilecek.

 
Editör: TE Bilişim