2012 yılında Eskişehir’de bir ilke imza atarak çok katlı mücevher mağazacılığı anlayışını başlatan Ercan Kardeşler, Kuyumcular Çarşısı girişinde bulunan binasının giriş katında altın, birinci katında pırlantalı mücevher, ikinci katında ise alyans koleksiyonları ile hizmet vermektedir. Ercan Kardeşler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ercan ile Eskişehir’e kazandırdığı üç katlı mücevher mağazası hakkında bir röportaj gerçekleştirdik.
  • Ercanlar Plaza fikri nasıl doğdu? Üç katlı mücevher mağazası projesi Eskişehir için gerçekten önemli bir yatırım. Bize bu süreçle ilgili ne söylemek istersiniz?
 
Eskişehir Kuyumcular Çarşısı’nda faaliyet gösteren mağazalarımıza ek olarak 1990’lı yıllardan itibaren gold market açma fikriyle, elverişli bir mekan arayışı içerisindeydik. 2009 yılında TMSF’nin eski Türk Ticaret Bankası binasını satışa çıkarmasıyla bu hedefimiz gerçekleşti ve binayı kendi öz kaynaklarımızı kullanarak satın aldık. Binanın iç ve dış tasarımını uzun ve titiz bir çalışmanın ardından tamamladık. Ercanlar Plaza’nın zemin katı, yani altın katımız, 2012 yılından itibaren hizmet vermeye başladı. Ancak bize göre Eskişehir’de yaşayan insanlar neşesiyle, enerjisiyle ve hayata pozitif bakmasıyla her zaman daha iyi hizmeti hakediyordu. Bu yüzden 3 yıl sonra, örneğini ancak yurtdışında veya Türkiye’de yalnızca birkaç yerde görebileceğiniz çok katlı mücevher mağazacılığı konseptini başlattık. Plazamızın birinci katında tamamen pırlanta ve değerli taşlardan oluşan, her biri tasarım harikası nadide parçalarla hizmet veriyoruz. İkinci katımızda ise 3000’in üzerinde modele ev sahipliği yapan Eskişehir’in en büyük alyans evi hizmet veriyor. Misafirlerimizin alyans seçerken akılları birazcık karışsa da, konusunda uzman ekibimiz onlara her zaman en doğru seçimi yapmaları konusunda destek veriyor. Altın katımızda ise tüketiciler her zaman olduğu gibi muhtelif 14 ve 22 ayar ile çeşitli fantezi grup ürünler ve saatlerde en zengin çeşidi bulabiliyor; ziynet ürünleri alış ve satışında ise daima tüketici dostu fiyatlarla alışveriş yapabiliyor.
 
  • Gördüğümüz kadarıyla mücevher katınızda da geniş bir ürün yelpazesine sahipsiniz. Bunun özel bir nedeni var mı?
 
Mücevher konusunda oldukça iddialıyız. Eskişehir’de yaşayan insanlar, kendilerini özel hissettirecek tasarım mücevheri ararken sıkıntı yaşıyorlar. Biz bu eksikliği gidermek ve onlara farklı alternatifler sunmak için mücevher katımızı hizmete açtık. Özellikle kendi ürettiğimiz ürünlerde pırlantaların kalitesini yüksek tutuyoruz ve pırlantalarımızın tamamı dünyada bilimsel otorite olarak kabul edilen uluslararası laboratuvar sertifikasına sahip. Bu sayede kaliteli pırlantalara sahip ürünleri, en özel tasarımlarla ve en uygun fiyat garantisiyle tüketicilere sunuyoruz.
 
  • Pırlantada uluslararası sertifikanın önemi nedir?
 
Pırlanta alışverişi, sonsuzluğa yatırım yapmak anlamına gelen çok özel bir alışveriştir. Bir pırlantanın değeri, ne denli nadir bulunduğuna bağlıdır. Çıplak gözle bakıldığında aynı görünse bile, hiçbir pırlanta bir diğerinin aynı değildir. Aynı karat ağırlığındaki iki pırlantanın fiyatının neden farklı olduğu, 4C özelliğinin bileşimine bağlıdır. Bunlar kesim (Cut), renk (Color), berraklık (Clarity) ve karat ağırlığı (Carat Weight) özellikleridir. Bu özelliklerin, dünyada bilimsel “otorite” olarak kabul edilen gemoloji laboratuvarlarında, değerli taş uzmanları tarafından analiz edilmesi gereklidir. Yani pırlantanız GIA ve HRD gibi gemoloji laboratuvarlarının verdiği uluslararası bir sertifikaya sahip olmalıdır. Ayrıca pırlantanın Kimberley Süreci kapsamında Türkiye’ye yasal yollarla ithal edildiğinden ve ayrıntılı bir pırlanta faturasına sahip olduğundan da emin olmalısınız. Özetle 4C özelliğini birbiriyle kıyaslayabileceğiniz pırlanta çeşitliliğine ve tüm sorularınıza cevap verebilecek uzman ekibe sahip güvenilir bir mağaza tercih edilmelidir ki, mücevher katımız bu konuda tüketicilerin tüm beklentilerinin üzerinde bir hizmet vermektedir.
  • Ercanlar Plaza’nın ikinci katını tamamen alyans koleksiyonlarına ayırma kararını nasıl aldınız?
 
Alyans bir çiftin ömür boyu kullandığı, kadın ve erkek arasındaki sonsuz bağlılığı temsil eden en önemli mücevherdir. Çiftler için böylesine önemli bir mücevherin seçimi elbette çok kolay değildir ve zaman alan bir süreçtir. Biz de bu önemli seçimi kolaylaştırmak amacıyla ikinci katımızı tamamen alyans sunumuna ayırdık. Sadece alyans satılan bir mağaza olarak düşündüğümüzde, en zengin koleksiyonları bünyesinde barındıran bölgenin en büyük alyans mağazası olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Alyans katımız ile evlenecek çiftleri, 3000’in üzerinde zengin çeşit, en akıllı fiyatlar ve en profesyonel sunum ile tanıştırmayı hedefledik. Yüzlerce modeli büyük bir rahatlık ve keyif kahvesi eşliğinde inceleyebilecekleri bir ortam sağlamaya çalıştık. Böylece çiftler hem kendilerini özel ve ayrıcalıklı hissediyor, hem de grup halinde gelseler dahi ortamın sunduğu rahatlık içerisinde alışveriş yapabiliyor.
  • İlkini Mart ayında gerçekleştirdiğiniz ve geleneksel hale getirmeyi planladığınız “Alyans Festivali”ne olan ilgi nasıldı? Başarılı geçtiğini düşünüyor musunuz?   
Sunduğumuz cazip fiyatların yeni evlenecek çiftlerin yanı sıra, evli çiftlerin bile yoğun ilgisini çektiğini söyleyebilirim. Yüzüklerini uzun süredir değiştirmek isteyen ancak buna bütçe ayıramayan çiftleri de mutlu etmenin heyecanını yaşadık. Ayrıca bu festival sayesinde sadece Eskişehir’lileri değil, çevre illerden gelen birçok misafiri de ağırladık. Onların mutluluğuna da ortak olduk. Beklenti ve hedeflerimizin katbekat üzerine çıkmak, gerçekten gurur verici. Daha zengin çeşit, yepyeni tasarımlar ve elbette ezber bozan fiyatlarımızla gelecek sene Mart ayını iple çekiyoruz. 
  • Son olarak Ercan Kardeşler Kuyumculuk’u bu sektörde başarılı kılan nedir?
 
Önceliğimiz tüketicilerin onlara sunduğumuz hizmetten memnun kalmasıdır. Hiçbir zaman misafirlerimizi bir defalık müşteri olarak düşünmedik. Mağazamıza ilk defa gelen bir tüketiciye, ömür boyu hizmet vermeyi hedefliyoruz. Yaptığımız işte profesyonel olmaya, en iyisini yapmaya özen gösteriyoruz. İşimizi seviyoruz, yaptığımız işe ve insanlara saygı duyuyoruz. Onlara karşı tamamen dürüst davranıyoruz. Tüm katlarımızda, çiftçisinden doktoruna, işadamından akademisyenine kadar her kesime hitap ediyoruz. Kısacası bizi başarılı kılan Eskişehir’in insanlarıdır. Bu başarımızı da, yıllardan beri Eskişehir’de kuyumculuk sektöründe en fazla vergiyi vererek gösteriyoruz.
 
 
Editör: TE Bilişim