Eskişehir’de telefon dolandırıcılığı yöntemiyle 5 ayrı vatandaşın 120 bin TL’sini dolandırdıkları iddiası ile yakalanarak gözaltına alınan 2 şüpheli, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Alınan bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güven Timleri, Kuyumcular Çarşısı önünde G.G. (29) isimli kadının sürekli telefonla konuşmasında şüphelendi. Daha sonra ekipler, G.G.’in kendisini kamu personeli tanıtan kişilerce telefon dolandırıcılığı yöntemiyle parasının alınmaya çalıştığını belirledi. Bunun üzerine şüphelileri yakalama çalışmaları başlatan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin belirtmiş olduğu Kent Parka geldi. Burada içinde para bulunduğu görüntüsü olan torba şüphelilerin belirttiği yere bırakıldı. Torbayı almak için gelen şüpheli İ.A. (15), suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan çalışmaların devamında İ.A. ile birlikte dolandırıcılık olaylarına karıştığı iddia edilen D.A.’ın (26), Kütahya ilini kaçtığı öğrenildi. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğünü ile işbirliğinde yürütülen çalışmalar sonrasında D.A. da yakalanarak gözaltına alındı.
Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Burada ifadeleri alınan şüphelilerden İ.A ile D.A. adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan iki şüpheli cezaevine gönderildi.
Yapılan araştırma sonrasında iki şüphelinin 5 vatandaştan yaklaşık 120 bin TL para dolandırdığı belirlendi. Ayrıca Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, “Telefon dolandırıcılığı yöntemiyle dolandırılmak istenen 37 vatandaşın Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları sayesinde engellendiği belirtildi.
Editör: TE Bilişim