ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 46'sı tutuklu 79 polisin yargılanmasına başlanıldı. 
15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından emniyet personeline yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 46'sı tutuklu 79 sanık hakkında dava açılmıştı. Sanıkların yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Sanık sayısı nedeniyle duruşma konferans salonunda yapıldı. Duruşmaya tutuklu veya tutuksuz sanıkların yanı sıra yakınları ve avukatlar katıldı. Duruşmada ifade veren sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini ve beraatlerini istedi.
Duruşmada tanık olarak dinlenen aynı zamanda FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan M.S.Ç., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla tanık olarak dinlenildi. Tanık M.S.Ç, ByLock kullandıklarını itiraf ederek, "İstanbul'da görev yaptığımız sırada evlerde kitap okurduk. Bu kitaplar arasında Fetullah Gülen kitapları da yer alıyordu. Gülen'in vaazını dinliyorduk. Kim müsaitse onun evinde toplanıyorduk. Grup içinde H.A.D.'de vardı. O dönem 'abi'lerin talimatıyla ByLock programını kullandım" dedi Tanıklardan S.K., ise şunları söyledi; "Burada yargılananlardan bazılarını tanıyorum. Gözlemlerime göre onlar FETÖ üyesi. FETÖ mensupları yüzünden hayatım mahvoldu, yuvam yıkıldı. Sürekli üzerimize baskı kuruldu. Ellerindeki listelerle insanları fişliyorlardı. Ayrıca bu davaya tanık değil müdahil olmak istiyorum."
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan 8'inin adli kontrol şartıyla tahliyesine, tutuksuz yargılanan 4 sanığın ise tutuklanmasına karar verdi.
Diğer sanıkların mevcut hallerinin devamına karar veren heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 22 Haziran'a erteledi.
Editör: TE Bilişim