Eskişehirspor’un eski kalecisi Sinan Ören’in, 2012 yılındaki sözleşmesinde vaat edilen daire ve çeklerin ödenmediği şikâyeti üzerine açılan davada, aralarında eski Başkan Halil Ünal’ın da bulunduğu 6 kişinin yargılanmasına başlandı.
Sinan Ören, sözleşmesi gereği kendisine vaat ettiği dairenin teslim edilmediği ve çeklerin ödenmediği gerekçesiyle avukatı aracılığıyla şikayette bulun. Bunun üzerine aralarında Halil Ünal’ın da bulunduğu şüpheliler hakkında "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçundan dava açıldı.
Açılan dava sonrasında şüphelilerin yargılanmalarına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Etem Ş., Ali Ü. ve avukatları ile müşteki Sinan Ören’in avukatı katıldı. Sözleşmeyi babası Zeki Ü.’ün imzaladığını belirten sanık Ali Ü., olayla ilgisinin olmadığını ileri sürdü.
Duruşmaya katılan diğer sanık Etem Ş. ise, verdiği önceki ifadelerinin doğru olduğunu söyledi.
Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmaya sanıklar Halil Ünal, Musa Mert Ü., Zeki Ü. ve Gönenç Ü.’ün zorla getirilmesine karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Editör: TE Bilişim