Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu’nda iki liste yarıştı.  Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Toplatı Salonu’nda yapılan seçimde Abdülkadir Önder ve Atilla Korkmaz’ın listeleri çekişti.

Eğitim İş Şube Başkanı Mücahit Bayraktar yaptığı kısa konuşmada, başkanlığı dönemde yaptıkları çalışmaları anlattı.

Sivil darbe eğitimcilere vurdu

Eğitim İş Kongresine katılan CHP PM üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, AKP’nin gençleri bilimsellikten, çağdaşlıktan uzaklaştırarak anti laik yetiştirerek hedefe ulaştırabileceklerini bildiklerini öne sürdü. Eğitim sendikalarına çok önemsediklerini belirten Usluer, “CHP Eskişehir olarak değil Milli Eğitim Kültür Gençlik Spor Komisyonu üyesi ve başkanı olarak size her zaman yanındayız. Destek karşılıklı.

15 Temmuz sonrası  sivil darbe en çok eğitim camiasını vurdu.  Tutuklu öğretmenlerimiz, sudan bahanelerle meslekten ihraç edilenler. Siyasi ayağı durduğu sürece darbe devam ediyor anlamına gelir. AKP bundan memnun. Kendileri için bunu  kullanıyorlar.

 Eğitim adına örgütlenme her şeyden daha önemli  olduğuna inanıyorum” dedi.

Eğitim İş MYK üyesi Ebru Sungar’da yaptığı konuşmada, AKP iktidarına sert eleştirilerde bulundu. İktidarın her alanını kısıtladığı, baskıcı, dayatıcı faaliyetlerine karşı duracaklarını ifade eden Sungar, ülkesi olmayanın sendikası olmadığını ve ülke mücadelesini öne çıkardıklarını söyledi.

Eski yönetimin adayı olarak liste çıkaran Eğitim İş Şube başkan adayı Abdülkadir Önder, kongrede yaptığı konuşmada tüm insanlar gibi memurları da zor günler beklediğini beklediği belirterek, “657 sayılı yasayı kaldırmak, performansa dayalı sistem getirmek istiyorlar. Bu memurların, öğretmenlerin kıyıma uğraması demektir. Ne kadar aydın, Atatürkçü, öğretmen varsa üzerinde baskıların artması demektir. Mevcut iktidar yandaşlarının daha yoğun şekilde görevlere getirileceği demektir. Devlet anlayışında da yeni gediklerin açılacağı uygulamalara adım adım ilerlemesi demektir” dedi.

Kongreye muhalif bir listenin adayı olarak kürsüye çıkan Eğitim İş Şube Başkan adayı Atilla Korkmaz, sendikanın emek örgütü olmaktan çıkıp kulüp niteliğine kazandığını öne sürerek, eleştirilerde bulundu.

“Gündemi yakalamayan, basında sesi çıkmayan, kurumlar arası ilişkilere önem vermeyen, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri tarafından sendika gözü ile bakılmayan kulüp haline geldik” diyen Atilla Korkmaz, “Eskişehir Eğitim İş için en büyük tehlike örgütün tek kişinin iradesine telim olması ve vesayet anlayışının hakim kılınmalıdır. Yapılması gerek ise de sendika da bu anlayış tavsiye edilmeli, bir duygusunu sendikada hakim kılacak yönetim anlayışı egemen kılınması zemin hazırlanmalıdır” diye konuştu.

Muhalefet’in listesinde yönetim kurulu ve üst kurul üyesi olarak yer alan ayla Uğur’un Kongrede konuşmasına divanın izin vermemesi üzerine ortam gerginleşti. Bazı delegeler konuşması için imza topladı. Konuşmalardan sonra seçime geçildi. Sonuçlar 17.00'den sonra açıklanacak.

Editör: TE Bilişim