İlkokul Öğretmenleri Yardımlaşma Sandığı (İLKSAN)’nın yapılan son genel kurulu değerlenirden Eğitim Bir Sen 1 No lu Şube Başkanı Muammer Karaman, eğitim çalışanlarının parasının yanlış yatırımlara Rus turistlere harcandığını iddia etti.

İLKSAN Yönetim Kurulu’nun Türk Eğitim Sen üyesi olan isimlerden oluştuğunu belirten ve İLKSAN’ın tüm icraatlarını ‘can siperane’ bir şekilde savunduğunu belirten Karaman, İLKSAN’ın kurduğu bütün şirketlerin zarar ettiğini, anlaşma yapmış tüm şirketlerin anlaşmalarını iptal ettiğini  söyledi.

İLKSAN’ın iki icraatında kar ettiğini belirten Eğitim Bir Sen 1 No lu şube Başkanı Muammer Karaman şunları söyledi:

“Birincisi Antalya Ananas otel Rus ve baltık ülkelerinden gelen turistlere hizmet veren şirketlere kiralanmıştır bu otel kar etmektedir. Yani ilkokul öğretmenlerinin parası ile ilkokul öğretmenlerine hizmet etsin diye alınmış Ananas Otel  ‘milliyetçiyiz’ diyen  Türk Eğitim Sen  üyesi yönetim kurulu tarafından Rus turistlere hizmet eden bir yapıya dönüştürülmüştür.Türk Eğitim Sen’ de bu icraatın ateşli bir savunucusu olmuştur.İLKSAN ilkokul öğretmenlerinden binlerce lira parayı Rus turistleri eğlendirmek için mi kesmiştir.

İkinci kar yapılan iş üyelere faizle borç vermek topladığı paraları faizle bankaya yatırmak toplam gelirin % 98’i bu faizle borç verme işlemlerinden gelmektedir.Yükselen her birim faiz emekçiyi emekliyi memuru işçiyi ezerken İLKSAN gelirinin %98 faiz geliri olduğu için yüksek faiz duası yapmaktadır.Paralarını faiz lobisinin bankalarında değerlendirerek bu lobiye cansuyu katmaktadır.

Her geçen gün zarar sistem içindeki öğretmeni ve sisteme katılan öğretmeni borca ortak ederken üye lehine olacak tekliflerimiz Türk Eğitim Sen üyesi  temsilcilerin oyları ile reddedilerek yanlış gidişin devamı sağlandı.

İLKSAN üyesi eğitimciler adına genel kurulda reddedilen tekliflerimiz şunlar;

1) 20 Yılı dolduranlara emeklilik hakkı verilsin

2) Branşa geçenlere paraları yasal nemaları ile ödensin

3) Zarar eden tesisler kapatılsın

4) Üyelere 1000 TL’ye kadar faizsiz borç verilsin

5) Emeklilik hakkı 10 yıldan 5 yıla indirilsin

6) Askere giden ve doğum izni kullanan üyelerin üyelik aidatları İLKSAN tarafından karşılansın.”

Editör: TE Bilişim