Önder Temel Lisesi tarafından 2016-2017 eğitim- öğretim yılı açılışı gerçekleştirildi.
Önder Temel Lisesi tarafından 2016-2017 eğitim- öğretim yılı açılışı çok sayıda velinin katılımıyla Turunç Otel’de yapıldı. Açılışta velilerin yanı sıra Önder Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Mustafa Köksal, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Orhan Derman, Önder Temel Lisesi Müdürü Polat Gürgen ve öğretmenler de hazır bulundu. Programda; kokteylin ardından açılış toplantısına geçildi.
Burada bir konuşma yapan Önder Eğitim Kurumları Kurucusu Mustafa Köksal, kurumun tarihçesinden söz etti ve darbe girişimi sonrasında başlayan soruşturmalarda yaşadıkları yanlış anlaşılmanın nasıl düzeltildiğinden söz etti. Önder Temel Lisesi’nin Önder Dil’in temeli üzerine  kurulduğunu anlatan Köksal, “Önder Dil 1987 doğumlu. Çağlayan İşhanı’nın 6’ncı katında iki derslikle başlayan bir mücadele… Daha sonra Çağlayan’ın bütün katlarına yayıldık. İki derslik kapasitesini iki yıl içerisinde 18 dersliğe çıkardık. 1999 depreminden sonra kendi binamızı yapmak kısmet oldu. O da yetmedi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde B şubesini oluşturduk, daha sonra dershanecilik işine girdik ve ÖSS Dershanemizi Atatürk Caddesi üzerinde açtık, talepleri karşılayamaz hale geldik; yine öğrencilerimiz çoğaldı ve bir de SBS dersanesini bünyemize dahil ettik” dedi.
 
YANLIŞ ANLAŞILMA KISA SÜREDE DÜZELTİLDİ
Köksal, darbe soruşturmasında kısa süreliğine yaşanan yanlış anlaşılmaya da açıklık getirerek şöyle konuştu: “Dersanecilik sürecimizde biz önce Bil adını aldık. Araştırdık Bil Yayınları’yla tanıştık. Şimdi o Bil Yayınları İstanbul Aydın Üniversitesi haline geldi. 5 sene bu yayınları takip ettik. Daha sonra 5 sene de Pi Analitik Yayınları’nın isim hakkını aldık. Türkiye’de 100 tane Pi Analitik Dersanesi varsa bunun en az 90 tanesi benim gibi bağımsız kurumlardır. Ama malum olaylardan sonra biz Milli Eğitim Bakanlığı’na bunu vurguladık ve ‘Bizi yayın sahipleriyle karıştırmayın’ dedik. Onu dikkate aldılar ama Olağanüstü Hal gelince hepsini birden aynı listeye koydular ve biz de listede kapatılacak listeler arasında yerimizi aldık. Biz kendimizden emindik.
 
Bu arada birkaç eşimize, dostumuza durumu bildirdik. Gelen yetkililer demirbaş sayım işlemlerini bitirmişlerdi ki tam o sırada bir telefon geldi, Valilik operasyonu durdurdu. 
  Yani ilk günden mühürü yemeden, yanlış hesap Eskişehir’den döndü. İsmimiz Pi Analitik’ti sadece isim hakkı almıştık ve onların yayınlarını kullanıyorduk. İş düzeltildi ve resmi gazetede yayınlandı.”
BU SENE OKULCULUK AĞIR BASACAK
Dersaneler kapanıp liseye dönüştükten sonra da çok güzel başarılar elde ettiklerini anlatan Mustafa Köksal, “Neden güzel başarılar elde ettik; çünkü dersaneler öğrenciyi üniversiteye hazırlar. Biz geçen sene hem dersanecilik, hem okulculuk yaptık ama bu sene okulculuk yönümüz daha ağır basacak” şeklinde konuştu. Köksal’ın konuşmasının ardından üniversite sınavında Türkiye 54’üncüsü olan Burak Biçer’e Iphone marka telefon hediye edildi.
Önder Temel Lisesi Müdürü Polat Gürgen ise, yeni eğitim- öğretim yılında okulun  programı, yeni sistemi ve hedefleri hakkında velileri bilgilendirerek; öğrencinin başarısı için uyulması gereken kuralların önemini anlattı. 
Hacettepe Üniversitesi’nden  Prof Dr Orhan Derman ise ''ergen psikolojisi ve aile ile iletişim konulu''   bir seminer verdi.
 
 
Editör: TE Bilişim