AÜHM-  İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni, 27 Kasım Cuma günü İstanbul Dış Ticaret Merkezi’nde yapıldı.

İlkokul düzeyindeki çocuklar için renkli kuru boya kalemi plastik ambalajı

“Plastik Ambalaj Öğrenci Kategorisi”ne yapılan 44 başvuru arasında dereceye girmeyi başaran Tigin, yarışmaya “Case” adlı projesi ile katıldı. Ulaş Tigin, çalışması hakkında şunları söyledi: “Projemin adı olan Case, ilkokul düzeyindeki çocuklar için renkli kuru boya kalemi plastik ambalajıdır. Ürünün kullanımının başlamasıyla birlikte plastik ambalajın, ürünün bir parçası hâline gelebilmesi ve sürdürülebilir bir fayda sağlaması amaçlanmaktadır. Bununla birlikte tasarlanan ambalajın çocuklar için renkli, eğlenceli, güvenli, estetik ve yaratıcılık gelişimine olanak sağlayan bir ürün hâline getirilebilmesi de projenin diğer amaçları arasında yer almaktadır.”

3-4-5 Aralık tarihlerinde “İMMİB (İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri) ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) tarafından düzenlenen ve bütün tasarım yarışmalarında ödül alanların yer aldığı Türkiye İnovasyon Haftası’nda da projesinin sergilendiğini ifade eden Ulaş Tigin, yarışmada kendisini en çok heyecanlandıran noktanın, prototip çalışmaları üzerinde çok ciddi bir efor sarf edilmesi olduğunu aktardı.

Tigin, “Hem ödül törenindeki sergide hem de İnovasyon Haftası’nda, fuarda dereceye giren bütün projelerin fikrini, formunu ve malzemesini tam anlamıyla yansıtan prototiplerin yer alması mutluluk vericiydi.” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Editör: TE Bilişim