Eskişehir Okullararası Satranç Turnuvası 13 Şubat 2017 Pazartesi günü Eskişehir Öğretmenevinde düzenlenen tören ile başladı.
Sembolik olarak ilk hamleler İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ve Satranç İl Temsilcisi Alihan Karacan tarafından yapıldı.
Turnuvanın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, “Müdürlük olarak, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz için; sosyal, kültür, sanat ve spor alanlarında diğer kurumlarımız ile paydaş olarak projeler yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Bu projelerden biri olan bu satranç turnuvasında hepinize başarılar diliyorum. Çocuklarımızın kültürel ve zihinsel gelişimlerine yapılan her türlü katkının destekçisi olacağız” dedi.
9 Şubat 2017 tarihinde Eskişehir Satranç İl Temsilcisi olarak görevlendirilen Alihan Karacan’ı da tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, işbirliği içerisinde yeni projeler ve turnuvalar düzenleyeceklerini aktardı.
Törende konuşan Alihan Karacan, görevi devraldığı eski il temsilcisi Tayfun Taşçı'ya hizmetlerinden ötürü teşekkür etti. 12 yıl önce bu masalarda bir sporcu olarak yer aldığını belirten Karacan, "İçinizden gelen bir arkadaşınız, bir kardeşiniz olarak, Eskişehir satrancını daha iyi bir seviyeye taşımak için elimizden geldiğince çalışacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim