23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,  ilimizde düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Tören,  ilk olarak Vilayet Alanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. 
Daha sonra, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, A. Sezer Ortaokulu Öğrencisi Beyza, Öğretmeni Mesude Demiralay Taşer, Meserret İnel İlkokulu Öğrencisi Duru Türköver, Öğretmeni Şükran Gök, M. Fevzi Çakmak İlkokulu Öğrencisi Serdar Şimşek ve Öğretmeni Özcan Kırmaz, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti. Günün anlamına binaen öğrenciler tek tek Valilik Makam Koltuğu oturarak, temsili vali oldular. 
Vali Tuna, öğrencilere hoş geldiniz diyerek, bayramlarını kutladı. Vali Tuna, “Söylemek istediğiniz bir şey var mı?” diye sorduğunda, Öğrencilerden Duru Türköver, Eskişehir’deki araç yoğunluğuna dikkat çekerek, bunun sonucunda trafik sıkışıklığının oluştuğunu söyledi. Duru Türköver, çok otopark yapılmasıyla bu konunun çözüme ulaşacağını savundu. Duru Türköver, ayrıca bilinçsiz enerji tüketimi hakkında da halkımızı bilinçlendirmek için çeşitli projeleri olduğunu anlattı. Ardından, öğrenci Duru Türköver, isteklerini ilgili kurumlara telefonla bildirdi.
Diğer öğrenciler Beyza Demir ve Serdar Şimşek de, Atatürk’ün bize armağan ettiği bu bayramı, bundan sonraki yıllarda da coşkuyla kutlamaya devam etmek istediklerini belirtti. Bu esnada Öğrenci Serdar Şimşek, Ziraat Türkiye Kupası Finaline kalan Eskişehirspor’a başarılar dileyerek, Vali Tuna’dan Konya’da oynanacak olan maça gitmek için taraftarlar adına istekte bulundu. Vali Tuna da, “Gerekli talimatı biz aldık, taraftarımıza özel hızlı tren ayarlayacağız” dedi. A. Sezer Ortaokulu Öğrencisi Beyza Demir ise, tüm okullarda kapalı spor salonu olmasını istedi.
Öğrencilere ileride ne olmak istediklerini soran Vali Tuna, valiliğin kolay bir meslek olmadığından bahsetti. Vali Tuna, “Çocuklarımızın ileride ne olacakları hakkında kendilerine bir hedef seçmeleri önemli! İnşallah ileride vatana ve millete hayırlı bir inasan olurlar” dedi.
Ziyarete gelen öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Tuna, öğrencilere ve öğretmenlerine 2013 TDKB Ajansı yayımlarından oluşan kitap seti ve çeşitli hediyeler verdi.
Editör: TE Bilişim