Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelerek 1 yıllık icraatlarını anlatarak, hesap verdi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, gerçekleştirdiği en büyük işlerden birisinin belediye kaynaklarının etkin şekilde kullanmak olduğunu ve alınan tasarruf tedbirleri ile 2013 yılında 33 milyon 541 bin TL açık veren Odunpazarı Belediyesi bütçesi 2014 yılında 4 milyon 532 bin TL fazla verdiğini söyledi.

Bütçe, fen işleri, kültür-sanat ve sosyal projeler, temizlik,  kent konseyleri, stratejik plan, sağlık, kadın, gençlik, çocuk, halk merkezleri ve devam eden projelerle ilgili çalışmaları anlatan Kazım Kurt’un 1 yıllık çalışmalarını şöyle anlattı:

KAYBEDİLEN 10 YILI KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ

“Odunpazarı Belediyesi’nin sosyal demokrat bir anlayışla geride kalan bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği büyük değişim; bizim açımızdan ilk bir yıl siyasi anlamda büyük önem taşıyordu.

Bizler Sosyal demokrat yönetimin, doğru ve yerinde adımlarla bir ilçenin kaderini değiştireceğini tüm Eskişehir halkına göstermek istiyorduk.

Bugün gelinen nokta ve yapılan tüm çalışmalar, sosyal demokrat belediyeciliğin başarısını kanıtlamaktadır.

Çünkü biz hemşehrilerimizin ve çalışanlarımızın sesine kulak verdik. Onların kararan umutlarını yeniden aydınlığa kavuşturduk. Halkımızı belediye yönetiminin her alanında söz sahibi yaptık. Her sözümüz her çalışmamız hemşehrilerimiz tarafından takdir topladı. Onların projesi oldu. Ve bugün Odunpazarı'nda yaşayan herkes, geleceği için karar veren fahri meclis üyeleri haline geldi.

Halkımızın ve çalışanlarımızın bozulan, ihmal edilen ya da kulak arkası yapılan umutlarını yeniden canlandırırken, belediye hizmetlerinden ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışından asla ödün vermedik.

Odunpazarı'nın kaybettiği 10 yılı kurtarmak için yeni projelerimizi büyük bir hızla hayata geçirdik.

TÜM PROJELER ORTAK AKIL

Odunpazarı'nın gelecek planlarını hazırlarken yine bir ilke imza attık. Kapalı kapılar ardında hazırlanan stratejik planı, başta STK'lar olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla paylaştık.

Ortak akıl toplantıları düzenleyerek, Odunpazarı'nın geleceğinde, 7'den 70'e herkesin katkısı olmasını sağladık. Hazırlanan stratejik plan, emin olun birbirinden değerli düşünce ve projelerle doldu.

Burada altını çizerek vurgulamak istiyorum. Hayata geçirdiğimiz tüm projeler bu ortak aklın bir ürünüdür. 

KURA ÇEKİMLERİ VE MECLİS CANLI YAYINDA

Odunpazarı tarihinde ilk kez belediye meclislerini ve Hobi Bahçeleri kura çekilişlerini canlı yayında halkımıza açtık. Alınan her kararın, planlanan her projenin halkımız tarafından aynı anda öğrenilmesine olanak sağladık. Bu sayede Odunpazarı sakinleri artık alınan kararlar için hiçbir meclis üyesi ve belediye yetkilisini arayıp, “ne oldu” diye sormuyor. Anında öğrenip, başta sosyal medya olmak üzere belediye internet sitesi üzerinden değerlendirmelerini bizlere iletiyor.

İşte arkadaşlar, katılımcı belediyecilik böyle olur. Odunpazarı'nı, Odunpazarı halkıyla yönetmek böyle olur.

MUHTARLARIN SESİNE KULAK VERDİK

Bir diğer çalışmamız katılım toplantılarımız. Odunpazarı tarihinde ilk kez muhtarların sesine kulak verildi. Muhtarlarımız sorunlarını artık bizlerle daha rahat paylaşıyor. Adeta bir basın üyesi gibi mahallelerinde fotoğraf çekip hazırladıkları dosyalarla bize geliyorlar. Böylelikle mahallelerimizin sorunlarını kısa sürede ve halkımızın istediği gibi çözüyoruz.

Bununla da yetinmeyip, oluşturduğumuz mahalle meclislerimizle, hemşehrilerimize mahalleleri ile ilgili karar verme, seçim yapma imkanı sunuyoruz. İşte Hamamyolu projesi. İşte Küçük Sanayi Sitesi Projesi. Esnafımızla buluştuk. Vatandaşlarımızın fikirlerini aldık. Ve düğmeye bastık.

Düşünün kim istemez mahallesinde yapılacak olan tretuvarın şeklini ve rengini seçmeyi. Yapılacak olan parkın aydınlatmalarına karar vermeyi. İşte biz geride kalan bir yılda bunu sağladık ve ben buradan tüm hemşehrilerime bir kez daha sesleniyorum; "Hayalinizdeki Odunpazarı oluşmaya başladı. Ve bunu hep birlikte başardık.”

KENT KONSEYLERİNİ DESTEKLİYORUZ

Göreve geldiğimiz günden itibaren altını çizerek vurguladığımız çok önemli konulardan biri de Odunpazarı’nı birlikte yönetmek. Bu anlamda Kent Konseylerinin en büyük destekçisiyiz. Çünkü biliyoruz ki bizim vatandaşlarımızın hepsi Eskişehir’in geleceği hakkında çok önemli fikirlere sahip. Ancak bunları açıklayacak bir platform bulamıyorlar. Bu anlamda Kent Konseyinin aynı zamanda bizi denetlemelerine de imkan sağlamış olduk.

KENTE VE KÖYE AYNI HİZMET

Göreve gelmeden sözünü verdiğimiz çalışmalarımızdan biri de kırsal alanda gerçekleştireceğimiz projelerdi. Bugün büyük bir mutlulukla belirtmek istiyorum. Odunpazarı Belediyesi Kırsal alanda artık daha güçlü. Bölgesel muhtarlar toplantılarıyla mahalle statüsü kazanan köylerde sorunları tespit ediyor, güçlü araç filomuzla kısa süre içerisinde köylerimizin başta üst yapı olmak üzere birçok sorununa çare oluyoruz.

Buradan çok net bir şekilde ifade etmek istiyorum, Odunpazarı’nın yeni döneminde kentte, köyde aynı hizmeti aynı anda ve aynı kalitede alıyor.

FEN İŞLERİ –PARK VE BAHÇELER – TEMİZLİK

Belediye olarak yeni projelere imza atarken, rutin hizmetleri de aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu hedef doğrultusunda yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında 2014 yılında 48 bin 588 m² ham yol açılmış olup, 13 ton yama asfaltı, 17 bin m² kilitlitaş döşemesi, 12 bin metre bordür döşemesi ve 4 bin m² tretuvar tamiratı ile Odunpazarı’nın üst yapı eksikleri giderilmeye çalışılmıştır. 

Bu çalışmalarımıza ilave olarak Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz 30 gün boyunca üç vardiya halinde 7 gün 24 saat kar küreme çalışması gerçekleştirdi.

Üst yapıda en büyük hedefimiz sağlıklı bir şehirleşme. Bununda sadece yol yapım ve onarım çalışmaları ile olmayacağını biliyoruz. Halkımıza nefes aldırmamız gerekiyor. Yeşil alan yaratmamız gerekiyor. Bunun içinde geride kalan bir yıl içerisinde 107 bin 341 m² yeşil alan, 71 bin 478 m² de park ve spor alanını halkımızın hizmetine sunduk. Bunun en güzel örnekleri arasında Bisiklet Parkurumuz ve yapım çalışmaları tüm hızıyla devam eden Uğur Mumcu parkı yer alıyor.

Ve yine sizlerinde yakından takip ettiği Dünya Ağaç Günü Kutlamalarına ev sahipliği yaparak, tüm dünyanın dikkatini Odunpazarı’na çektik. Türkiye’nin ilk barış ve kardeşlik ormanının da kurulduğu bu büyük organizasyonu kendi imkanlarımızla gerçekleştirmenin verdiği gururla projenin başarı ile tamamlanmasına katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma ve desteklerini esirgemeyen siz değerli basın emekçilerine teşekkür ediyorum.

Temizlik hizmetlerinde geçmişte yaşanan sıkıntılara sünger çektik. Geride kalan bir yıl içerisinde 754 cadde, 6 bin 250 sokak, 200 bin m² boş arsa ve 121 okul ve caminin temizlik çalışmasını gerçekleştirdik. Yine Odunpazarı geri kazanım projesinin hizmet alanını genişleterek 19 mahalleden 26 mahalleye çıkardık. Buda bize bir yıl içerisinde 12.624 ton ambalaj atığı toplama imkanı sağladı.

15 BİN KİŞİYE HİZMET VEREN AŞEVİ

Göreve geldiğimizde Odunpazarı Belediyesi’ndeki en büyük eksiklik kendi imkanlarını kullanamamasıydı. Yaptığımız değerlendirmede belediyenin Emek Mahallesinde oldukça kötü koşullarda çalışan bir aşevi olduğunu üzüntüyle tespit ettik.

Fen İşleri müdürlüğü ekiplerimizin yoğun çalışması ile Odunpazarı Belediyesi’ne 15 bin kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip modern bir aşevi kazandırdık. Artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız insan onuruna yakışır bir şekilde aşevinden faydalanıyor.

SENDİKASIZ İŞÇİ KALMADI

Odunpazarı Belediyesi’nin yeni dönemdeki en önemli ilkelerinden biri de toplumsal denge kavramına verdiği önemdir. Bu anlayış çerçevesinde ilk olarak Tüm-Bel-Sen ile imzaladığımız sosyal denge sözleşmesi ile çalışanlarımız arasında iş barışını sağladık. Belediye memurlarımıza belediye tarihinin en büyük sosyal denge zammını yaptık. Bununla yetinmeyip çalışanlarımız için modern bir yemekhane oluşturduk.

Yine sosyal demokrat bir anlayışın gereği olarak tüm çalışanlarımızın sendikalı olmasını sağladık. Odunpazarı Belediyesinde sendikasız işçi kalmadı. Kalmadığı gibi yeni dönemde Odunpazarı Belediyesi’nin tüm çalışanları maaşlarını zamanında alıyor.

Sosyal demokrat anlayışla yönetilen belediyelerin en önemli ilkelerinden biri, hizmet verdikleri kenti temiz ve sağlıklı bir toplum temelleri üzerine kurmaktır.

Bu anlayışla Odunpazarı Belediyesi olarak kısa adı SOBE olan, Sağlık Odunpazarı Belediyesi ile Evinizde projesini hayata geçirdik.

YAŞLILARA HİZMET

Sağlık Hizmetleri, Sosyal Hizmetler ve Psikolojik Destek hizmetlerini içeren proje ile bakıma muhtaç 65 yaş ve üstündeki vatandaşlarımıza "Yalnız Değilsiniz" diyoruz. Proje kapsamında vatandaşlarımıza psikolojik destek, sağlık danışmanlığı, ev onarımı ve temizliği konularında destek verdik ve desteğimiz artarak devam ediyor.

Aynı çalışma kapsamında ilçemizde ki evsiz vatandaşlarımıza ulaşarak, onların barınma ve beslenme gereksinimlerine de cevap veriyoruz. 

Yine sosyal projelerimiz kapsamında sadaka kültürüne son vererek, insan onuruna yakışan hizmetler sunuyoruz. Mahalle muhtarları ve STK’larla işbirliği içerisinde belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerine eşya, erzak ve giysi desteği sağlamaya devam ediyoruz.

Bu arada hepinizin yakından bildiği gibi belediye meclisinde aldığımız kararla Cemevleri’nin ibadethane sayılmasını ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan yararlanmasını sağladık. 

Bütün dinlere, bütün inançlara, bütün ibadethanelere aynı şekilde davranmak bizim yasal borcumuzdur. Biz bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. İbadet ve inanç özgürlüğü insanların eşit şartlar altında eşit yurttaş olma temelinden kaynaklanmaktadır. Lütuf değil, hak olarak bu işi görmemiz, kabul etmemiz gerekir.

YENİ MÜDÜRLÜKLER

Toplumsal denge çalışmalarımıza yeni müdürlüklerimizi hemşehrilerimizin hizmetine sunarak devam ettirdik. Temel amacımız halkımıza ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet götürmekti. Kırsal Kalkınma Müdürlüğümüzle köylümüze, Spor İşleri ve Kütüphane Müdürlüklerimizle çocuk ve gençlerimize, Aile ve Kadın Hizmetleri Müdürlüğü ile kadınların ihtiyaçlarına cevap verirken, Ulaştırma, Etüt Proje, Emlak İstimlak ve Kentsel Tasarım Müdürlüklerimizle hizmet alanımızı genişlettik.

MAVİ MASA GÜLER YÜZLE HİZMET VERİYOR

Bununla da yetinmeyip Mavi Masa birimimizle hemşehrilerimize güler yüzlü hizmet sunmaya başladık. Artık Odunpazarı Belediyesi’nde, vatandaşları, kasvetli kapıların ardında görev yapan güvenlik görevlilerimiz karşılamıyor. Çağdaş bir anlayışla oluşturduğumuz danışma ofislerinde görev yapan ve her biri etkili iletişim konusunda eğitim görmüş, insan ilişkileri kuvvetli arkadaşlarımız karşılıyor. Hemşehrilerimize belediye içerisinde refakat ediyor, yardımcı oluyor ve belediyeden mutlu bir şekilde ayrılmalarına olanak sağlıyor.

Bu çalışmamızı sadece belediye binası içinde sınırlandırmadık. “İlk hediyen bizden” projesi ile bebek sahibi olan ailelerimizi, “'Odunpazarı'na hoş geldiniz” projesi ile ilçemize yeni taşınan vatandaşlarımızı, “Hayırlı olsun” projesi ile küçük esnafımızı evlerinde ve işyerlerinde ziyaret ederek, belediye-halk yakınlaşmasına katkı sağladık.

30 BİN ÇOCUĞA ULAŞTIK

Biz gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla sadece çalışma arkadaşlarımızın geleceklerini güvence altına almakla kalmıyoruz.

Kadınlar ve çocuklarımız için önemli projelere imza atıyoruz. Bu anlamda ilk olarak çocuklarımızın geleceği için, “Odunpazarı’nın geleceği eğitimle kurulacak” isimli online eğitim projesine imza attık. Bugüne kadar yaklaşık olarak 30 bin çocuğumuza ulaştık. Temel amacımız ailelerimize ekonomik yük getirmeden çocuklarımızın eğitim çalışmalarına destek olmaktı ve bunu başardığımızı düşünüyorum.

Diğer bir projemiz ise Odunpazarı Belediyesi tarihinin ilk kreşi Oyunpazarı. Öyle özel ve yerinde bir projeyi halkımızın hizmetine sunduk ki. Oyunpazarı’nın gelecek iki yıl için tüm kayıtları dolmuş durumda.

MUTLU KADIN MUTLU AİLE

Yine kadınlar için düzenlediğimiz bilgilendirme seminerleri ile kadınlara sağlıktan sosyal hayata kadar birçok konuda önemli bilgiler aktarırken, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalıştaylarıyla önemli olanın insan olduğunu halkımıza anlattık.

Ve burada şunu büyük bir gururla vurgulamak istiyorum; “Göreve geldiğimizden beri en büyük hedefimiz mutlu kadın, mutlu aile, mutlu bir toplum oluşturmaktı. Bugün gelinen noktada Odunpazarı’nda yediden yetmişe herkes mutlu.”

GENÇLİK MERKEZLERİ

Odunpazarı’nın geleceğinin gençler tarafından şekillendirileceğini ve bu konuda gençlere her zaman destek olunması gerektiğini düşünüyorum. Gençlerimiz bir araya gelip fikir üretmeli, kişisel gelişimlerine artı değerler katarak kent yönetiminde söz sahibi olabilmeli.

Bu anlamda belediye tarihinin ilk gençlik merkezini gençlerimizin hizmetine sunduk. Ve kısa süre içerisinde büyük bir ilgi gören merkezimiz yeni merkezlerin oluşturulmasını zorunlu kıldı. Bu anlamda genç arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ve buradan müjdelemek istiyorum, yeni gençlik merkezlerimiz ilerleyen dönemde hizmete açılacak.

HALK MERKEZLERİ

Kadın ve çocukların mutlu olduğu bir Odunpazarı düşüncesiyle hareket ederken, vatandaşlarımızın kişisel gelişimlerini hiçbir zaman arka plana atmadık. Çalışmalarımıza yeni bir boyut kazandırarak ilkini Orhangazi’de açtığımız Halk Merkezlerini hemşehrilerimizin hizmetine sunmaya başladık.

İlerleyen dönemde her mahallede yerini alacak olan halk merkezlerimiz; ücretsiz meslek kurslarından, konferanslara, bilgilendirme toplantılarından kütüphanelere kadar birçok alanda vatandaşlarımıza hizmet sunmaya devam edecek.

DEVAM EDEN PROJELER

Vatandaşlarımızın beklentilerini dikkate alarak hayata geçirdiğimiz hizmet binaları çalışmalarımız; Karapınar Mahallesi TOKİ konutları bölgesine yapılan 3 adet market inşaatı, Çankaya Mahallesi Nikah Dairesi ve Sosyal Hizmet Binası, Vadişehir Halk Merkezi ve Kreş inşaatı ve Zümrüt Park kreş projesi ile devam ediyor.

KÜLTÜREL VE SPORTİF ÇALIŞMALAR

Odunpazarı'nın kalıplarını yıkıyoruz derken, sadece belediye hizmetlerinde değil, kültür ve sosyal projelerimizde de yeni bir anlayış ortaya koyuyoruz.

Yine bir turizm merkezi olarak ön plana çıkmaya çalışan Odunpazarı’nın fiziki eksiklerini gidermek için çalışmalarımıza hız kazandırdık. Bölgeye kısa süre içerisinde 8 tuvalet ve bir bebek bakım odası inşa ettik. Bununla da yetinmeyip Odunpazarı’nın en önemli aktörlerini kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz ışıklandırma çalışmalarıyla adeta yeninden canlandırdık. Odunpazarı’nın yüzüne renk geldi.

Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü yepyeni bir anlayışla 2014-2015 sanat yılına görkemli bir başlangıç yaptı. Sadece eğlendirmek istemiyoruz arkadaşlar. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılara parmak basmak istiyoruz. Düşündürmek istiyoruz. Bunun için birbirinden özel etkinliklere imza attık. 

Bir yandan unutulmaya yüz tutmuş Tornet gibi kültürel değerlerimize hayat verirken, diğer yandan Ramazan etkinlikleri ile vatandaşlarımıza nostaljik günler yaşattık. Çocuk filmleri kuşağı ile çocuklarımıza kahkaha dolu dakikalar yaşatırken, kurum içi fotoğraf ve makale yarışmaları ile çalışanlarımızın sesine kulak verdik.

Türk Sinemasının sultanı Türkan Şoray’la yazlık sinema keyfi yaşarken, Mustafa Balbay ile Soma gerçeğini masaya yatırdık. Tolga Çandar’la Uğur Mumcuya yakışır bir anma töreni düzenlerken, Cengiz Özkan’la Anadolu kültüründen seçkin örnekleri sanatseverlerle buluşturduk. Yeni dönemde kültür ve sanat projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bu anlamda tüm hemşehrilerimizi kültür merkezlerimize davet ediyorum.

Kültürel çalışmalarımız kapsamında kalıcı eserlere de imza atmayı unutmadık. Kırım El Sanatları ve Eskişehir Halk Evi kitaplarını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Yine sosyal projelerimiz kapsamında sporcularımızı da unutmadık. Amatör spor kulüplerimize destek sağlıyoruz. Göreve geldiğimiz gün 24 amatör spor kulübüne 102 bin TL’lik malzeme yardımında bulunduk. Tüm bunların yanında Mehmet Terzi Spor Salonunda her gün onlarca çocuğumuz 8 farklı branşta yeteneklerini geliştiriyor. Hedefimiz beş yılın sonunda profesyonel sporcuları şehrimize ve ülkemize kazandırmak. Bunun içinde en büyük referansımız sizlerinde yakından bildiğiniz Odunpazarı Spor Kulübünün bu sezon elde ettiği büyük şampiyonluk.

AÇIK VEREN BÜTÇE ŞİMDİ FAZLA VERDİ

Geride kalan bir yılda Odunpazarı Belediyesi’nde gerçekleştirdiğimiz en büyük işlerden biride belediye kaynaklarını etkin şekilde kullanmak oldu.

Adeta ezber bozarak, Odunpazarı Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla hizmet üretmesini sağladık.

Odunpazarı Belediyesi yeni dönemde aldığı tasarruf tedbirleri ve etkin kullandığı belediye kaynakları ile kendi sandalyesini kendi çadırını kullanıyor. Küçük gibi görünmesine rağmen binlerce TL’ye mal olan tüm hizmet alımlarını kendi kaynakları ile karşılıyor. Dünyanın en büyük uluslararası organizasyonlarından biri olan “Dünya Ağaç Günü” kutlamalarını kendi imkanları ile gerçekleştiriyor.  Buda bize bir yandan milyonlarca TL borç ödeme imkanı sağlarken, diğer yandan belediye hizmetlerini kesintisiz sürdürme fırsatı sunuyor.

Ben burada çok fazla sayısal rakamlarla kafa karıştırmak istemiyorum. Sadece sizlerle şu bilgiyi paylaşmak istiyorum; Bugün gelinen noktada 2013 yılında 33 milyon 541 bin TL açık veren Odunpazarı Belediyesi bütçesi, 2014 yılında 4 milyon 532 bin TL fazla vermiştir.

Burada şunu altını çizerek vurgulamak isterim. Bütçeyi kar ettireceğiz diye hiçbir hizmeti aksatmadık. Hatta hizmet alanımızı o kadar genişlettik ki geçen yıllarda 43 mahalleye sunulan hizmeti neredeyse iki katına çıkararak 85 mahalleye yaydık.

Bunun yanı sıra 7 adet iş makinesi, 4 adet 16+1 minibüs, 2 adet panelvan, 2 adet 4x4 arazi aracı, 4 adet tek kabinli pikap, 8 adet çift kabinli pikap, 4 adet sedan binek otomobil, 33 adet Ford kapalı kasa kamyonet, 4 adet cenaze aracı, 6 adet kamyonet ve 2 Turkar olmak üzere toplam 76 aracı satın alarak araç filomuzu güçlendirdik.

Bu araçlar için Devlet Malzeme Ofisine 6.310.649,90 TL para yatırılmış olup, araçların teslimleri ile birlikte bu miktar üzerinden de indirip yapılması sağlanacaktır.

Şu an itibariyle acil önceliği bulunan; 2 Adet4x4 Turkar, 1 adet Hidromek Kazıcı Yükleyici araç, 1 Adet asfalt kazıyıcı ve 1 adet asfalt silindiri teslim alınmıştır. Diğer araçlar belirlenen protokol kapsamında teslim alınacaktır.

Burada dikkat çekici bir ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum: Odunpazarı Belediyesi öyle bir ihale çalışması gerçekleştirdi ki; Mal alım işleri, yapım işleri ve hizmet alımı işlerini kapsayan ve toplam maliyeti 94.158.885,82 TL olan 49 ihaleyi, 77.673.194,44 TL sözleşme bedeli ile gerçekleştirerek, 16.485.691,38 TL ihale kırım bedeli ile önemli bir kamu yararı sağlamıştır.

Buna küçük bir örnek vermek gerekirse; belediyemiz yaklaşık maliyeti 6.068.000,00 TL olan asfalt kaplama yapım ihalesini, 2.640.000,00TL sözleşme bedeli ile gerçekleştirerek, 3.428.000,00 TL kamu yararı sağlanmıştır.

Buradan tüm yerel yönetimlere bir çağrı yapmak istiyorum. Bütçe disiplini hakkında kendilerine bir rol model arıyorlarsa, buyursunlar gelsinler. Odunpazarı Belediyesi bu konuda çok iyi bir örnek.  

ÇÖZÜLMEYEN SORUNLARA EL ATTIK

Göreve geldiğimiz günden bugüne geçen bir yıllık süre içerisinde personel yapısını çözdük. Çalışanlarımızın kendi eğitim alanlarında mesai harcamasını sağladık. Personelimizde bizim yapımızı anladı. Çalışma sistemimizi benimsedi. İşlerin ve personelin disipline edilmesi halinde daha etkin ve verimli hizmet nasıl sunulur bunu anladı.

Tüm bunların yanında Odunpazarı Belediyesi kent halkına bir yılda daha ucuza, daha kaliteli ve nitelikli hizmet nasıl sunulur kanıtladı. 

Odunpazarı halkının gelecek umutlarını canlandırdık. Odunpazarı’nın çözülemeyen sorunlarına el attık. Bunu da halkımızın desteğini alarak gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Hemşehrilerimizin kısa zamanda bize büyük güven duyması gücümüze güç katıyor. Bunu bir yıllık  süreçte başaran tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Odunpazarı’nın geleceğin önemli kentlerinden biri olacağına inancımın tam olduğunu bir kez daha vurguluyorum.”

Editör: TE Bilişim