Akil Gençler platformu genel başkanı Delil Ateş,Eskişehir il başkanı Uğur Aydın ve beraberindeki heyet 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla Ticaret Borsası ortaokulu,İlhan Ünügür ilkokulu ve Bilgesus Akademiyi ziyaret ederek okulda bulunan öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayıp,karanfil dağıttılar.Delil Ateş yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu;

 

 Türkiye’nin  hedeflerine ulaşması için en büyük görev hiç şüphesiz ki öğretmenlerimize düşmektedir.Akil Gençler Platformunu olarak, bu anlamlı günde öğretmenlerimizin yanında olmak bizim için büyük bir onur kaynağıdır. Muassir medeniyet seviyesine ulaşmak,ülke barışının ilelebet yukarılara taşınması için gerekli olan tek nokta hiç şüphesiz ki eğitimdir..Eğitim seviyesini ileri taşıyan toplumlar tarihte hep var olmuşlardır ve var olmaya da devam edeceklerdir. Hz.Ali (R.A) nin buyurmuş olduğu "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum"sözünde eğitime ve öğretime yapmış olduğu vurguyu düstur almış ve elimizden geldikçe toplumun yapı taşını oluşturan öğretmenlerimizi yukarı taşıma gayret ve çabasında bulunduk. Ülkemizi çağdaş seviyeye götüren uygar ve bütünleyici seviye ulaştırmak için en tabii kaynak olan öğretmenlerimiz daima yılmadan gayretle insanlığı ileri taşıma gayretinde olmuşlardır. 

 

Ömrümüz boyunca öğretmenlerimiz den aldığımız eğitimle yanlış yapmaktan korunmuş Milli Birlik ve duygumuzun inşaasında bütün toplumlara karşı hoşgörülü olmayı farklılıklarımızı zenginlik olarak görme kazanmasına eristirmis rehber kişilerdir.Küçük yaşlardan itibaren bize katmış oldukları bu değerlerle aynı toplum ve topraklar üzerinde farklılık gözetmeksizin yasayabiliyorsak bu katkı hiç şüphe yoktur ki öğretmenlerimizindir. Bu vesile ile ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimiz i rahmetle ve şükranla anıyorum 24 Kasım Öğretme ler günü tüm öğretmen ve öğretmen adaylarımıza kutlu olsun.’’ Dedi.

Editör: TE Bilişim