Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi’nin genel kurulu, Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonu’nda yapıldı. Seçime tek liste ile giren ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen yeniden seçilerek güven tazeledi.
Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen, Türkiye’nin hep zorlu dönemlerden geçtiğini ama bu kez durumun çok ciddi olduğunu belirterek “Yeni bir rejim dayatmasıyla karşı karşıyayız. Bu kapsamda, mevcut Anayasamızın 2. Maddesindeki laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim biçimi terk edilerek, tüm yetkilerin tek kişinin elinde toplandığı bir rejime doğru evrilmek isteniyor.Parlamenter sistem terk edilerek güçler ayrılığı yerine güçler birliğinin olduğu, yargı güvencesinin olmadığı bir yapılanma tehdidi altındayız” dedi.
“Dindar ve kindar nesil yetiştirme projesi kapsamında imam hatip öğrenci sayısının son 15 yılda 1,5 milyona yaklaştı” diyen ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Akmen şunları söyledi:
“Diğer yandan, karma eğitime son vermek için sistematik bir çalışma yürütülüyor. Atatürkçü öğretmenler baskı altında. Eğitimde Atatürk’ten bahsetmek yasak hale geldi. Eğitimin kalitesi giderek düşüyor. Türkiye PISA(Uluslar arası Öğrenci Değerlendirme Programı) sonuçlarında 2003 yılından bu yana okuma becerilerinde 35. Sıradan 50. Sıraya indi. Kız çocukları eğitim hakkından mahrum bırakılmaya devam ediyor.”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bazı demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin de izlediği kongrede Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
“Sevgi Akmen, Nur Sayıl, Oya Konuşkan, Nursel Börcem, Gönül Oğuz, Hülya Aksoylu, Halide Deniz.”
Denetim Kurulu; Mehmet Orhan, Gonca Dobrucalı, Halil Güraslan, Onur Kurulu; Murat Kayaoğlu, Aysel Çağıran, Sönmez Altuğer, Genel Merkez delegeleri; Sevgi Akmen ve Aysel Çağıran’dan oluştu.
 
 
Editör: TE Bilişim