Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Temmuz ayını tatille geçiren Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ağustos ayı ilk toplantısını gerçekleştirildi. Genel olarak sakin ve uzlaşmacı geçen mecliste 36 gündem maddesi ele alındı. Meclis öncesinde söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak, olaylarda hayatını kaybeden şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması çağrısını yaptı. Saygı duruşu sonrasında okunan İstiklal Marşı akabinde yeniden söz alan Büyükerşen, “ Umarım ülkemiz bir daha böylesi karanlık bir olay ile karşı karşıya kalmaz” dedi.


BAKSAN SANAYİ SİTESİ DÖNÜŞÜMDEN ÇIKTI!

36 gündem maddesinin yer aldığı toplantının ilk 30 maddesi tek kalemde ilgili komisyonlara havale edildi. Sonrasında görüşmeye alınan en önemli madde ise Baksan Küçük Sanayi Sitesi ve Keresteciler Sitesi’nin kentsel dönüşüm ve gelişim projesi alanı ilan edilmesine ilişkin madde oldu. Önceki toplantılarda meclis kararı ile kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen Baksan ile ilgili kararı bölge mahkemesine taşıyan mülk sahipleri dönüşüm kararının iptalini istedi. Açılan dava, mülk sahiplerinin lehine sonuçlanınca İmar komisyonu, mahkeme kararına ters düşmemek için Baksan Küçük Sanayi Sitesi ve Keresteciler Sitesi’nin kentsel dönüşüm ve gelişim projesi alanı ilan edilmesi kararının iptal edilmesine karar verdi. Alınan karar da meclisten oy birliği ile geçti. Böylece Baksan, kentsel dönüşümden çıkarılmış oldu.

ÖNCE İSTEDİ SONRA REDDETTİ

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise ESPARK yanında bulunan açık alan ile ilgili konu oldu. 2 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından “Kamulaştırılarak yeşil alan olarak imar planı değiştirilsin” talebine ‘kabul’ kararını oy çokluğu ile veren İmar Komisyonu Raporuna Tepebaşı Belediyesi muhalefet şerhi koydu! Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş, söz konusu alanın kamulaştırılmasının belediyeye 40 milyon TL bir bedele mal olacağını, belediye bütçesinin bu yükün altına girmesinin yanlış olduğunu, alanın şuanki hali ile ticaret alanı olarak kalması gerektiğini savunduklarını ve bu nedenle kamulaştırma kararına karşı olduklarını dile getirdi. Aydoğmuş’un bu açıklamasının ardından söz alan Başkan Büyükerşen, İmar komisyonuna, “ Acaba bu konuyu tekrar gündeme alıp, en azından alanın rekreasyon alanı olarak ilan edilmesini sağlayamaz mıyız?” dedi. Söz alan AK Parti’li Mustafa Birsen Büyükerşen’e, “ Hocam komisyon raporu 2 yıldır sizin başkanlık makamınızda bekliyor. Oranın kamulaştırılmasını siz istediniz. Biz de isteğinize tamam dedik. Şimdi de kamulaştırılmasın yük getirilecek diyorsunuz. O zaman alınan kararı veto edin. Konu yeniden meclise gelsin ve komisyon konuyu yeniden değerlendirsin” yanıtını verdi. AK Partililerin kabul ettiği komisyon raporu CHP’liler tarafından reddedilince Büyükerşen raporu veto etti. İlgili konunun ilerleyen zamanlarda yeniden meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Büyükşehir Meclisi bir sonraki toplantısını 12 Ağustos Cuma günü yapmak üzere dağıldı.
 

 
Editör: TE Bilişim