CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili açıklama yaparak barışın bizim ellerimizde olduğunu söyledi.
 Tüm dünyanın en büyük ihtiyacının Barış olduğunun altını çizen Usluer, “Mustafa Kemal Atatürk dünyada ve ülkede barışın önemini bizlere boşuna anlatmadı” ifadelerini kullandı.
 1 Eylül, dünyada barış mücadelenin hatırlanması için kutlandığını belirten CHP PM Üyesi, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, “ Dünya ülkeleri öyle büyük bir kaosun içinde ki barış misyonunun hatırlatılmasına ihtiyaç duyuyorlar. İkinci Dünya Savaşının başladığı 1 Eylül gününü Dünya Barış Günü olarak tüm dünyada savaşın korkunçluğunu ve barışın önemini hatırlatması bakımından çok önemli buluyorum. Ortadaoğu yangın yeri, artık batı da terörün hedefinde. Savaşın getirdiklerini maalesef bugün hepimiz tanıklıklarla kanıksıyoruz. Her gün yeni bir travma yaşıyoruz. Televizyonu açıp haberleri izlemeye korkar olduk. Savaşın, terörün kol gezdiği ülkemizde ve dünyada barışa ve huzura kavuşmak için elimizden geleni yapacağımızı ve direncimizin yüksek olduğunu belirmek istiyorum. Bu dirayet ve inançla barış bizim ellerimizde diyorum” şeklinde konuştu.​
 
Editör: TE Bilişim