Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklara mektup yazdı. İşte Başkan Kurt’un çocuklar için kaleme aldığı o mektup:
 
"Sevgili çocuklar,
Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Dünya barışının, sizlerle birlikte tüm dünya çocuklarının bayramı bugün.
23 Nisan geleceğin barışına yapılan bir yolculuktur aslında. Bu bayram çocukların, özellikle de dünün çocukları olan biz büyükler için yakılan bir umut ışığıdır. Bu bayram, öz be öz bu milletin bayramıdır. İşte onun içindir ki 23 Nisan 1920, hem zihinlerde, hem dillerde hem de yüreklerdedir. Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da yakılan ışık, Türk ulusunun insan üstü fedakârlığıyla bütün ülkeyi aydınlattı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Türk ulusunun kurtuluşunda önemli bir kilometre taşıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Büyük Önder’in düşüncelerinde olgunlaştırdığı yönetim biçiminin yaşama geçirilmesi amacıyla atılan ileri görüşlü adımlardan biridir. İşte bu yönüyle 23 Nisan tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunun da habercisidir. 23 Nisan, ulus istencini üstün kılan, laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet rejimini getiren günü simgelemektedir.
Meclisimiz, Büyük Önder Atatürk’ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşını yürütmüş, Cumhuriyet’i kurmuş, devrimlerin altyapısını oluşturmuş, Atatürk Cumhuriyeti’nin değiştirilemez nitelikleriyle sonsuza kadar yaşatılması, demokrasinin güçlendirilmesi, rejimin özünden sapma olmaksızın kurum ve kurallarıyla işlemesi, insanımızın hak ve özgürlüklerine kavuşarak onurlu bir yaşam sürmesi yönünde önemli hizmetlerde bulunmuştur. Demokratik rejimimizin
temel kurumu TBMM, açıldığı günden bu yana tarihsel sorumluluk üstlenmiş, varlığı ve en güç anlarda aldığı kararlarla umut ve güç kaynağı olmuş, geleceğimizi aydınlatmıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bu güne 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı adını vererek; aydınlık geleceğin teminatı olan siz çocuklara emanet etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuklara armağan edilen; barışın ve kardeşliğin simgesi olan ilk ve tek bayramdır.
Barışa, kardeşliğe en çok ihtiyacımızın duyduğumuz; siz çocukların öldürüldüğü, tacize uğradığı karanlık bir dönemden geçiyoruz. Bu yüzden de bir kez daha Odunpazarı Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi çocuk hakları ve çocuklarımızın geleceği için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğimize dair söz veriyoruz.
Bu vesileyle başta siz çocuklarımız olmak üzere tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım."
 
Editör: TE Bilişim