Odunpazarı Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk toplantısı Kazım Kurt Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Toplantı da Odunpazarı Bölgesi’ne verileceği iddia edilen içki ruhsatları ve AKP’li oldukları gerekçesiyle belediyeden çıkarılan işçilerin durumu gündeme geldi.

 Meclis oturumu başlamadan önce söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 7 Temmuz tarihinde içkili yerler konusunda karar aldıklarını söyledi.  Alınan idari kararların bir kısım kitle tarafından beğenilemeyebileceğini belirten Kurt, “  Konuyla ilgili itirazlar, davalar mutlaka olur.  Ancak davayı etkilemeye yönelik bazı hareketler doğru değil.  Tarihi bölgede içkili yerler açacağız iddiası doğru değildir. Bütün Odunpazarı bölgesinde içkili yerler açılacak mantığını anlamıyorum.  Bir bardak su da fırtına koparmanın doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

 Ardından AKP’li Meclis Üyesi Mustafa Özkan söz aldı.  Özkan, belediyede ilaçlama şirketinde çalışan işçilerin işlerine son verildiğini belirtti. Kazım Kurt’un seçim döneminde sarf ettiği işçi kıyımı yaşanmayacaktır sözlerini hatırlatan Özkan, “  Burada şirket cezalandırılmadı, işçiler cezalandırıldı. İşten çıkarılan arkadaşlar AKP’nin militanı değillerdir” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Kurt, “ Haksız yere işten çıkarılan bir tek kişi yoktur.  Mustafa Özkan’nın dediklerini kabul etmemiz mümkün değildir. Sizleri kandırmaya yönelik bir bilgidir. Her gün 10 mahalleden yeterli ilaçlama yapılmadığına dair şikâyetler geliyor.  Çalışmayı yapan arkadaşlarımızla toplantı yaptım. 3 kere süre verdik.  İlaçlama da Odunpazarı bu yıl sınıfta kaldı” yanıtını verdi.

 Öte yandan 19 gündem maddesinin yer aldığı toplantıda, Odunpazarı Belediyesi 2015 yılı Yatırım Programı ve 2015-2019 yılları arası Stratejik Plan ile ilgili başkanlık yazısı oybirliğiyle Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Odunpazarı Belediyesi’nin İç Anadolu Belediyeler Birliğine üye olması ile ilgili başkanlık yazısı oyçokluğuyla kabul edildi.

ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NE KARDEŞ BELEDİYELER GELİYOR

Toplantıda Odunpazarı Belediyesi’nin Afyonkarahisar ili Dazkırı Belediyesi, Eskişehir ili Han Belediyesi, Konya ili Tuzlukçu Belediyesi ve Adıyaman ili Çakırhöyük Belediyesi ile kardeş belediye olmasıyla ilgili Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt’a yetki verilmesi maddesi oyçokluğuyla kabul edildi.

Editör: TE Bilişim