ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’in tarihi ve kültürel dokusu ile en fazla turist çeken, ilgi uyandıran bölgelerinden olan Odunpazarı, özellikle hafta sonları yoğunlaşan ve zaman zaman da dakikalarca duran trafik problemi yaşıyor. 
Özellikle tarihi evlerin ve turistik mekânların yoğun olduğu bölgede, zaten dar olan cadde ve sokaklardaki parklar, araç trafiğini kilitliyor. Yerli ve yabancıları hafta sonları daha fazla ağırlayan tarihi bölgede geçtiğimiz hafta sonu öğlen saatlerinde yaşanan trafik karmaşası, duyarlı bütün vatandaşların tepkisine sebep oldu. Çevre il ve ilçelerden gelen turist otobüslerinin ilerlemekte zorlandığını, dakikalarca bekleyen araçların klakson çalarak duruma tepki gösterdiklerini gören bazı vatandaşlar polisi arayıp yardım istedi. Bazı vatandaşlar da, trafik polisleri gelinceye kadar, araçları yönlendirerek tıkanan trafiği açmaya çalıştılar.
Bu tablonun Kültür Başkenti Eskişehir’e yakışmadığını çevresindekilere anlatan vatandaşlar, parklara karşı tedbir alınması gerektiğini anlattılar. ‘Aracını zaten dar olan yola park edip çay içmeye gidiyorlar, saatlerce sohbet ediyorlar’ diye tepki gösteren bir vatandaş ise, yaz aylarında bu sıkıntının daha da artacağını belirtti.
Özellikle Atatürk bulvarından Kemal Zeytinoğlu caddesi bağlantı bölümünde, hafta sonları ve mesai saati çıkışında trafiğin yoğunlaştığını belirten vatandaşlar, bu durumun, otopark sayısının artması ve belli bölgelerde park yasağı ve önlenebileceğini belirtiyorlar.
Editör: TE Bilişim