Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
İşte Büyükerşen’in 23 Nisan mesajı: "Bugün 97. yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlık aşkının, ulusal iradeye saygının muhteşem bir ürünüdür. Hüsran ve yenilgiyle geçen bozgun yılları, Ulus’taki taş binaya çarpmış ve Mustafa Kemal’in yaktığı diriliş ateşi Türk milletinin bağımsızlığa olan sevdası ile gücünü yedi düvele, destanlaşan mücadelesiyle göstermiştir.
Bağımsızlık savaşının daha sonraki tüm aşamaları buradan yönetilmiştir. Türk ulusunun var olma yolunda verdiği büyük mücadelelerin ardından kazandığı egemenlik hakkını, ülkeyi yönetecek olan çocuklara bir bayram sevinci içinde aşılamak, Atatürk’ün büyük bir deha olduğunun en önemli göstergesidir.
Ulu Önder Atatürk, 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan ederken, ‘Küçük Hanımlar, Küçük Beyler… Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz!’ şeklinde seslenerek, onlara verdiği değeri ve güvenini göstermiştir.
Atatürk, ulusal egemenliğin ve sosyal hukuk devleti ile laikliği bünyesinde bulunduran parlamenter cumhuriyet düzeninin çok iyi bilinmesini ve korunmasını amaçlıyordu. Vatanımızda son zamanlarda yaşananlar Atatürk İlke ve Devrimleri ile Çağdaş Cumhuriyet’in kazanımlarını çocuklarımıza çok iyi anlatmak zorunda olduğumuzun göstergesidir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin geleceğinin ellerinde yükseleceği ve büyüyeceği, çocuklarımızın, bayraklar kadar ‘özgür’, bayramlar kadar ‘kutsal’ olduğu yüce bir gündür. Kutlu olsun…”

 
Editör: TE Bilişim