Toplu sözleşmede anlaşma sağlayamayan Kristal İş Sendikası üyesi işçiler aldıkları grev kararının ertelenmesine fabrika önünde kitlesel basın açıklaması yaparak mücadeleye devam edeceklerini ve pes etmeyeceklerini dile getirdiler.

1200 aşkın cam işçisinin katıldığı kitlesel basın toplantısında konuşan Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı, basın açıklamasının yapıldığı meydanda grev hakkını kullanacaklarını ancak grevin AKP hükümetinin bu hakkını yine yasakladığını söyledi.

 Şişe-cam işvereninde işçisinin hakkını vermek yerine hükümet kararnamesinin arkasına saklanmayı yeğlediğini belirten sendika şube başkanı Akyazı, “Halbuki daha 2014 yılında ertelenen cam işyerlerinde ki grevimizi Anayasa Mahkemesi ‘hak gaspı’ olarak nitelemiş, cam işçisinin grevini haklı ve yerinde görmüştür. Buradan hükümete çağrımız; 16 Mayıs 2017’de imzaya açtıkları kararnameyi derhal iptal etmeleridir. Bu hak gasplarının, bu hukuk tanımazlığın, bu patron seviciliğin, işverenleri uzlaşmaz kıldığını daha önceki açılmalarımızda hükümete ve değerli kamuoyuna bildirmiştik” dedi.

Bu yolun yanlış, bu yolun yürünecek yolu olmadığını ifade eden Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı şunları söyledi:

“İsmi Adaletle başlayıp kalkınma ile devam eden bir partinin yolu olmamalıdır. Hukuk katlederek Anayasa Mahkemesi kararlarını hiçe sayarak nasıl adaletli kalacak, nasıl kalkınmayı yakalayacaksınız merak ediyoruz. Şişe-cam işverenine de sizlerin huzurunda seslenmek isterim ki; cam işçisi hep bahsettiğini o ailenin bir parçası değilmiş öyle mi? Hükümetin yasaklama kararlarının arkasına sığınarak cam emekçilerinin hakkını yiyeceksiniz, öyle mi? Hakkını vermekten kaçındığınız cam işçisinden huzur ve barış içerisinde üretim yapmasını bekleyeceksiniz öyle mi? Bizler cam işçileriyiz, şu andan itibaren hem hukuk öğreneceğiz, hem de hukuk tanımazlara hukuk öğreteceğiz. Mücadele bitmeyecek cam işçisi pes etmeyecek bu öyle biline.”

Cam işçileri de sık sık attıkları sloganlarla hükümete ve işverene tepkilerini gösterdiler.

Editör: TE Bilişim