Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı Kolları tarafından düzenlenen kahvaltıda partili kadınlar bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı Kolları’nın düzenlediği kahvaltıya partili kadınların yanı sıra, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya ve CHP Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal katıldı. Anayasa değişikliğinin konuşulduğu etkinlikte kadınlar, yeni anayasaya karşı birlikte mücadeleye çağrıldı. Konuşmalara zaman zaman alkışlar ve sloganlarla katılan CHP’li kadınlar sandıktan “Hayır” çıkaracaklarının sözünü verdi.


“VAR GÜCÜMÜZLE İSYAN ETMELİYİZ”

Düzenlenen etkinlikte konuşan CHP İl Başkanı Sinan Özkar, “Birlikteliğe ve birlikte mücadeleye ihtiyacımız var. Ülkemizin geleceğini tartışıyoruz. Bu tabloya var gücümüzle itiraz etmemiz, isyan etmemiz gerekiyor. Ayrım gözetmeksizin hep birlikte bu mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. İçimizdeki kırgınlık ve çekişmeler ile uğraşacak halimiz yok. Türkiye’nin kurtuluşu için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu mücadelenin en önemli ayağı kadınlarımız. Kadınlar ısrarcıdır, mücadeleyi yarıda bırakmaz. Bir siyasi mücadelenin başarıya ulaşması ancak o siyasi mücadelenin içerisinde yoğun olarak kadınların bulunmasıyla mümkündür” diye konuştu.
“YENİ ANAYASAYA KADINLAR DUR DİYECEK”
CHP Milletvekili Utku Çakırözer de referandum sürecinde kadınların büyük rolü olduğunu söyledi. Çakırözer, konuşmasında şunları kaydetti: “Tek adam rejimi anayasasının geçmemesi için CHP milletvekilleri olarak mecliste sabahlara kadar direniyoruz. Bugün de yarın da direneceğiz. Sayımız belli ama bu sayıyla ölçülecek bir şey değil. Biraz da yürek ve vidan işi. Ben bu anayasa değişikliğinin meclisten geçmeyeceğine inanıyorum. Hala vicdanlı Atatürk Cumhuriyetine inanan diğer partilerdeki milletvekillerinin son anda vicdanlarının sesini dinleyerek bu değişikliğe hayır diyeceğine, en azından evet demeyeceğine inanıyorum. Daha güçlü inancım, eğer meclisten geçerse tek adam anayasasına kadınlar dur diyecek. Bu çok açık gözüküyor. Sizlere güveniyorum. Buradan aldığım güven ve moralle meclise gidiyorum.”

“ARTIK SEN BEN YOK”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kurt, “Parti içinde artık sen- ben, bizim oğlan, sizin kız kalmadı. Kalmamalı. Çünkü öyle bir tehlike geliyor ki bizim birbirimize yenmemizin hiçbir anlamı kalmadı. Parti içinde kim neyi kazanırsa kazansın bu Anaya bu haliyle geçerse bundan sonra hiçbir anlam ifade etmez. Geçmişte birbirimize karşı en ufak bir kırgınlığımız, küskünlüğümüz varsa bunların hepsi bitsin. Şahsen ben bütün CHP’lileri seviyorum. Hiç kimseyle bir sorunum yok. Bir kişinin oyuna bile ihtiyacımız varken birbirimizi öteleme şansımız hiç yok. Kucaklayacağız, kucaklaşacağız” dedi.
“ESKİŞEHİR’DEN YÜZDE 60- 70 HAYIR ÇIKAR”
Referandumda Eskişehir’den yüzde 60 yüzde 70 oranında ‘hayır’ çıkacağını söyleyen Kurt, şunları söyledi: “Anayasa görüşmelerinde Eskişehir milletvekillerimiz, Eskişehir’in farkını ortaya koyuyorlar. Bir kez daha onlarla gurur duymalıyız, teşekkür etmeliyiz. Eskişehir’de yüzde 60’ları, 70’leri bulan ‘hayır’ı çıkarmalıyız. Eskişehir’in özelliğini böyle ortaya koyarız. Türkiye’de de hayır çıkmalı. Bunun için çaba göstermeliyiz. Eskişehir’den giderek başka yerlerde çalışmalıyız. Eskişehir’de 2 gündür süren direnme eyleminde gördüğüm kadarıyla kadınlarımız çok başarılı. Bizim güvenimizi boşa çıkarmadıklarını da görüyoruz. Hep birlikte olalım. Kapı kapı anlatalım. En yakınımıza komşumuza anlatalım. ‘Halifelik gelecek’ diyor adam. ‘Anayasanın ilk 4 maddesi de kaldırılır ne var’ diyor. Bunlar, alışmamamız gereken şeyler. Bunlara şiddetle itiraz etmeliyiz. Bugün Recep Tayyip Erdoğan yakışıklı, karizmatik, dürüst, lider diye onu destekleyenler olabilir. Recep Tayyip Erdoğan öldükten sonra ne olacak? Hiç belli olmaz. Belki Cübbeli Ahmet gelecek, belki Fettullah gelecek. Bunlar olacak şeyler. Bunları anlatmamız lazım. Biz size güveniyoruz. Hep birlikte çaba gösterelim.”
CHP’Lİ KADINLAR ‘HAYIR’ İÇİN ÇALIŞACAK
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya konuşmasında kadınların gücünün her başarıyı getireceğini ifade etti. Kahya, “Kadınlar bütünleyici, toparlayıcıdır. Kadınlar iyi var. İyi ki varız. Bu birlikteliği sonuna kadar götürmek için çalışacağız. Olur da bu anaysa meclisten geçer ve halkın önüne gelirse, biz kadınlar Eskişehir için sandıktan yüzde 60, yüzde 65 çıkaracağıma söz veriyor muyuz? Milletvekillerimiz sabahlara kadar elerlinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Biz de sahada kapı kapı, sokak soka gezerek derdimizi anlatana kadar, son nefesimize kadar bu tek adam yasasını sandıktan hayır olarak çıkaracağız” diye konuştu.  
YEŞİLDAL’DAN MÜCADELE ÇAĞRISI
Etkinliği düzenleyerek partili kadınları buluşturan CHP Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal ise konuşmasında tüm kadınları mücadeleye davet etti. Yeşildal, konuşmasında şunları söyledi: “Hepimizin bildiği gibi ülkemiz zor günlerden geçiyor. Türkiye’de o kadar çok sorun varken, iktidarın yangından mal kaçırır gibi yeni Anayasa ve Başkanlık sistemini zorlamaları son derece sorumsuz bir siyasettir. Kendilerine soruyorum. 15 yıldır ülkemizde terör, ekonomik istikrarsızlık, işsizlik gibi birçok sorunu çözememişken yeni rejimle bu sorunları çözeceklerine inanıyorlar mı? Cumhurbaşkanı hiçbir gerekçe göstermeden meclisi feshetme yetkisiyle donatılıyor. Yani hoşuna gitmediği anda meclisi ortadan kaldırabilecek. Bu değişiklikler, yetkisi ve etkisi sıfırlanmış, aciz bir meclis yaratıyor. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan kurtarmanın yolu rejim değişikliği değil, tam tersine Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine dört elle sarılmaktan geçiyor. Bunu herkese haykıralım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklerde yükselmeye layıksın’ diyor. ‘Atatürk’ün tanımladığı kadın benim’ diyen tüm kadınlarımızı mücadeleye davet ediyorum.”

 
 
 
Editör: TE Bilişim