CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da aralarında olduğu çeşitli STK temsilcileri OHAL ilanına tepki gösterdi.

Darbe girişimi sonrası alınan OHAL (Olağanüstü Hal) kararına tepki göstermek amacıyla CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer ve Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un da aralarında olduğu, KESK Şubeler Platformu, DİSK, TMMOB İKK, Eskişehir Tabip Odası, ESMMMO, Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan Abdal Derneği, Eğit-Der, Halkevi, Birleşik Haziran Hareketi, Yaşam Bellek Özgürlük Derneği, Genç-Sen, Emek Gençliği, Öğrenci Kolektifleri, EHP, EMEP, ESP, HDP, Devrimci Parti ve ÖDP temsilcileri Eskişehir Tabip Odası’nda bir araya geldi.  Konuyla ilgili açıklamayı yapan Eskişehir- Bilecik Tabip Odası Başkanı Hamit Güçlüer, 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye’nin kanlı bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, darbe girişiminde bulunanları ve arkalarındaki güçleri şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

“DARBELER TAMİRİ İMKANSIZ YARALAR AÇAR”

Emekten ve demokrasiden yana olan sendikalar olarak darbelerin tamiri imkansız yaralar açtığını bildiklerini anlatan Güçlüer, “Bağlı bulunduğumuz kurumların genel merkezleri ilk günden itibaren bu darbe girişimine karşı net tutumlarımızı kamuoyuyla paylaşmıştır. Bizler her zaman demokrasinin, özgürlüklerin ve insan haklarının yanında, askeri ya da sivil her türden darbenin karşısındayız” dedi.

“OHAL, DEMOKRASİ ADINA BİR ŞEY GETİRMEZ”

Darbenin engellenmiş olmasının demokrasinin kazanılmış olduğu anlamına gelmediğini  ifade eden Güçlüer, şöyle konuştu: “OHAL’in demokrasi adına bir şey getirmediği geçmişteki uygulamalardan bellidir. Darbecilerle hesaplaşmanın yolu, OHAL kararı almak değil, ülkede oluşan darbe karşıtı geniş mutabakatı demokratik ortama evriltmektir. Halkın siyasi iktidardan beklentisi budur. Emekten ve demokrasiden yana olan bizler, darbelere karşı olduğumuz gibi, hukuksuzluğa, otoriteleşmeye, OHAL’lere ve tek adam yönetimlerine de karşı olduk ve karşı olmaya devam edeceğiz.”
 

 
Editör: TE Bilişim