ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de bir araya gelen bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, Odunpazarı Belediye Meclisi'nin bazı işletmelere verdiği içki ruhsatına tepki gösterdiler.
Bir otelde ortak basın toplantısı düzenleyen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Abdülvahap Satıcıoğlu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz ve Eskişehir Huzur Sevenler ve Destekleyenler Derneği Başkanı Necip Fazıl Şahin, Odunpazarı Belediyesi tarafından alınan 15/213 numaralı kararın iptali için açılan davaya destek vereceklerini belirttiler. Başkanlar, Odunpazarı Bölgesine verilen içki ruhsatlarına tepki gösterdi. 
Dernekler adına basın açıklaması yapan MÜSİAD Şube Başkanı Abdül Vahap Satıcıoğlu, Odunpazarı Belediye Meclisinde alınan kararla bazı işletmelere verilen içki ruhsatlarının toplum içinde tepkiyle karşılandığını belirtti. Verilen ruhsatlar sonrasında Odunpazarı bölgesinin tarihi dokusunu yitireceğini ifade eden Satıcıoğlu, “Sayın Kazım Kurt’un iyi niyetinden asla şüphemiz yok. Kendisi ile yaptığımız görüşmede, bireysel içki ruhsat başvurusu olarak konuyu izah etti. Ancak, Odunpazarı bölgesine verilen bu ruhsatın içkili bölgeler tespiti olarak adlandırılması zamanla burada ruhsat taleplerinde artışa neden olacaktır. Odunpazarı bölgemizde ilerde Barlar Sokağı olmasa bile Barlar muhiti olarak adlandırılması şehrimize, Eskişehir halkımıza yapılmış en büyük kötülüktür” diye konuştu.
İçkili alanlarda asayiş olaylarının fazlalığına da dikkat çeken Satıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“İlimizde ‘Barlar Sokağı’ olarak bilinen Vural sokak içerisinde 2013 yılında 226 asayiş olayı meydana gelmiştir. 2014 yılının ilk 6 ayında ise 183 olaya polis ekiplerinin müdahale ettiğini görüyoruz. Burada cinayet, bıçakla yaralama, darp, yankesicilik gibi olayla meydana geliyor. Durum böyleyken, bir de Odunpazarı bölgesine içkili mekanlar oluşturmak gençlerimizin geleceğini tehlikeye atmaktır. Bizler sivil toplum örgütleri olarak bu duruma sessiz kalamayız. Kararın iptali için 1. İdare Mahkemesine açılan davaya destek vereceğimizi buradan bildiriyoruz.”
Editör: TE Bilişim