Çevre Derneği Şube Başkanı Doç Dr. Güner Sümer Karadeniz bölgesinde doğanın tahrip edilmesinin sonucu olarak Artvin’in Hopa ilçesinde sel felaketinin meydana geldiğini söyledi.

Yaşanan sel felaketinde evlerin yıkıldığını sokak ve caddelerin sular altında kaldığını ifade eden Sümer, “Bu sel felaketi Karadeniz bölgesindeki doğa tahribini tekrar gündeme getirdi. Bu bölgedeki Kızılağaçlar, kesildi ve yerine çay bahçeleri yapıldı. Ağaçlar kesilince 10 dönüm arazi sular altında kaldı” dedi. Söz konusu bölgede tarıma uygun arazinin olmadığını ve buradaki arazinin yüzde 16’sının çok dik ve eğimli ve yüzde 83’ün sarp eğimli olduğunu dile getiren Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, burada çok şiddetli erozyon yaşandığını aktardı.

YEŞİL YOL’A TEPKİ

Yine Karadeniz bölgesinde Artvin ilinden Batum’a kadar 2 bin 600 kilometrelik “Yeşil Yol” inşaat projesinin öngörüldüğünü anlatan Sümer, “Bu ne demektir, binlerce ağaç kesilecektir, yeşil orman Karadeniz yerine beton tesisler ve yollar yapılacaktır” şeklinde konuştu. Güner Sümer, Karadeniz bölgesinde ağaçların amaç dışı kesilerek, doğanın tahrip edilmesinin önlenmesi için yetkilileri göreve çağırarak;  geçtiğimiz hafta Artvin’in Hopa ilçesinde ve Rize bölgesinde yaşanan sel felaketinde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diledi.

 

Editör: TE Bilişim