Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Nihal Bağcı, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutlayarak basın açıklaması düzenledi.

Tiyatronun, insanoğlunun bedensel ve ruhsal olarak bilinçli hareket etmeye başladığı andan bu yana kendini ifade edebilme özelliği olduğunu söyleyen Başkan Bağcı, “Bu özelliğini yeteneği ile birleştirdiği zaman da sanat dalı haline gelmiştir. İlkel insanların av dönüşü sevinçlerini ifade eden davranış ve heyecanlarının ilk tiyatro gösterisi olarak kabul edilmesi bu sanatın eskiliği ve etkinliğinin bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu olarak 5 yıldan bu yana bu çabalara bir katkıda bulunabilmek ve liseli gençleri tiyatro ile buluşturabilmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esgroup ile birlikte  “Liseler Arası Tiyatro Şenliği” düzenlediklerini belirten Nihal Bağcı,  “Gönüller arası bir bağ kuran ve tüm insanlığın yüzüne bir ayna tutmasını sağlayan tiyatronun sadece 27 Mart’ta değil her gün ulaşabileceğimiz ‘Şehir Tiyatroları’ olan bir kentte yaşamanın sevinç ve gururuyla tüm halkımız ve sanatseverlerin ‘Dünya Tiyatro Gününü’kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim