Eğitim Sen, MİT Tırları ve içindeki silahları haber yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasına tepki göstererek özgür basına yönelik baskı ve tutuklamaların kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan KESK Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, “Halkın haber alma hakkından ve gerçekleri yazmaktan başka derdi olmayan gerçek gazetecilere, dolayısıyla da kamuoyuna bir mesaj verilmektedir: ben ne dersem hukuktur! , iktidarın borazanı olmazsan, farklı düşünürsen başına her şey gelir. Can Dündar’ın ; ‘asıl suçluları değil, bu suçu ortaya serenleri soruşturma konusu yaptılar”’ ifadeleri gerçeği apaçık ortaya sermektedir” dedi.

Ortada bir suç değil, halkın haber alma hakkının gereğinin yerine getirmek vardır diyen Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Demir’in açıklaması şöyle:

“Tabi yandaş havuz basınını referans alanlar için bu kavramların bir anlamı olmayacaktır.

Şu iyi bilinmelidir ki; gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak diye bir huyu vardır. Hukukun saygınlığına zarar verenlerin de bir gün hukuka ihtiyaç duyacakları unutulmamalıdır.

Can Dündar ve Erdem Gül, demokrasinin gereği olan bir tavır içinde olmuşlardır. Emek ve demokrasi perspektifini esas olan Eğitim Sen olarak, Cumhuriyet Gazetesi’nin yanındayız. Susmayacağız! İleri demokrasi yalanlarına kanmayacağız! Gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz! Durmak yok mücadeleye devam.”

Editör: TE Bilişim