Yazılı açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Büyükşehir Belediyesi'nin ana caddeleri paralı otopark haline getirilmesine tepki gösterdi.

Eskişehir trafiğinin taşıyamayan caddeleri Büyükşehir Belediyesi’nin otapark olarak kullandığını belirten Birsen, “Otapark yapmak yerine hazır caddeleri otopark olarak kullanması hem esnafı mağdur ediyor hem de trafiği daha çıkmaz haline sokuyor. Daha önce açtığımız mahkemede karar öncesi 15 dakikalık park verdi.  ilk 0 60 dakika 2, 5 lira ondan sonra 3 lira diyerek büyükşehir otopark işletmeciliğine soymuştur. Kendi şirketlerine para kazandırırken esnafı daha da mağdur hale sokmuştur” dedi.

Esnafın mal indirme ve bindirmelerine caddede  ikinci üçüncü sıradan yapmaya başladığını vurgulayan Birsen şunları söyledi:

“Hem can hem mal tehlikesi had safhaya ulaşmıştır. Müşteri olarak gelen insanlarda gelmez hale gelmiştir, ticaret durma haline gelmiştir. Büyükşehir Belediyesi yetkililerine  sesleniyoruz.  İnatçılığı bırakın çözüm üretin, cadde ve sokaklarımızın önü ticaret yapma haline getirilmelidir. Esnaflarımızın haklarını korumaya devam edeceğiz. Yine dava açma hazırlığı içindeyiz. Yetkililer biran önce bunu düzeltsinler.”

Editör: TE Bilişim