DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, iktidarın 2015 yılının ilk altı ayı için verdiği maaş artışlarıyla yıllarını ülkeye vermiş milyonlarca emekliyi, emekli dul ve yetimi aşağılayıp emeklerine saygısızlık yaptığını söyledi.

Hükümetin ‘aşağılayan, saygısızlığı’nı proteste ettiklerini, Başbakan’a faks çektiklerini belirterek “Faks metninde de belirtildiği gibi, bize devlete ait herhangi bir hesap numarası verdikleri takdirde, hiçbir derdimize derman olamayacak olan bu parayı, iade etmek istiyoruz. Ülkemizde yaşanan yolsuzluklar umudumuzu kırıyor olsa da biz yine de umuyor ve diliyoruz ki, iade ettiğimiz bu para, Türkiye halkı için yararlı olabilecek yatırımlarda kullanılır” dedi.

11 milyon emekliye seslenen DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner şunları söyledi:

“Ey emekliler, sayımız 11 milyon, istersek ve birlikte davranırsak bu ülke de istediğimizi iktidar yapma, istemediğimizi ise iktidardan düşürme gücümüz var. 4,5 ay sona, bu ülke de milletvekili genel seçimi yapılacak ve önümüze bir sandık gelecek. Bu sandık, bizi yok sayan ve emeğimize saygı göstermeyen, AKP iktidarına yeter artık demek için önemli bir fırsattı. Ona öyle bir ders verelim ki, bundan sonra hiçbir iktidar bizi yok sayma cesareti göstermesin.”

Editör: TE Bilişim