DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner,  bankaların kazançlarına rağmen her emekliye üç yıl için 26,5 TL promosyon vermeyi teklifleri emekli ile dalga geçmek olduğunu söyledi.
Bakanın emeklinin değil emekliye promosyon olarak vermeyi reddeden 3-5 banka patronunun bakanı olduğunu ortaya koyduğunu öne süren DİESK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başarener, promosyon verilen yerlerle ilgili örnekler sundu.
Başaraner, “Örneğin, TBMM başkanlığı milletvekillerine maaşlarının yüzde 53’ü oranında promosyon verilmesini protokole bağladı ve yılbaşında  8 bin ile 9800 TL arasında değişen rakamlarla promosyon milletvekillerinin hesaplarına peşin olarak yattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2013 yılında,  toplam 4 milyon 601 bin TL peşin olarak ödenmiş ve bu para çalışanlar arasında eşit olarak dağıtılmış. SGK kendi çalışanlarının maaş promosyonu için 2013 yılında ihale çıkmış, 5 yıllık süreç içinde 48 milyon TL ile en yüksek telifi veren bankayla protokol imzalanmış ve para SGK çalışanları arasında eşit olarak dağıtılmıştır. Ulaştırma Denizlicilik ve Haberleşme Bakanlığı ‘da çalışanları için düşünülen protokolde çalışan başında 1600 TL promosyon istenmektedir. Sayın Bakan gördüğünüz gibi tüm kamu kurumları, çalışanlarına promosyon verilmesi için ihale açmakta ve ihaleyi kazanan bankanın kurum çalışanlarına promosyon ödemesini sağlamaktadırlar” dedi.
Bankaların her emekliden yıllık 900 TL kazan elde ettiğinin açıkca ortaya çıktığını belirten DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner,  şunları söyledi:
“Ancak bankalar bu muazzam kazanca karşılık, her emekliye üç yıl için 26,5 TL promosyon vermeyi teklif ediyorlar. Bu emekliyle dalga geçmektir ve en hafif deyimiyle, utanmazlıktır. Hiç kimsenin yıllarını bu ülkeye vermiş emeklilerle dalga geçmeye hakkı yoktur.
Bankaların sözcülüğünü bırak, senden önceki bakanlar, emekliler promosyon ödeme sözü verdiler. Sana düşen ise bu sözün gereğini yapmak ve bakanlığa bağlı SGK başkanlığının bankalarla yaptığı emekli maaşı ödeme protokolüne, promosyon ödenmesi için madde koymasını ve milyonlarca emeklinin promosyon almasını sağlamalısın. Çünkü promosyon lütuf değil haktır. Bilmelisin ki, biz hakkımızı istemeye ve alıncaya kadar mücadele etmeye kararlıyız.”
 
Editör: TE Bilişim