1 Mayıs’ın emeğe saygılı, onurlu bir yaşam için mücadele edenlerin, alın terinin en yüce değer olduğuna inananların günü olduğunu vurgulayan CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, bayram kutlaması gereken 1 Mayıs’a bu yıl da yasakların ve yasaklamaların gölgesinde girildiğini söyledi.
İş cinayetlerinde Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sırada yer aldığımızı son üç ayda 415 işçinin yaşamını yitirdiğini belirten milletvekili Çakırözer, 1 Mayıs mesajında şunları söyledi:
“ ‘Modern kölelik’ düzeninde çalıştırılan taşeron işçiler aynı, hatta daha fazla işi çok daha emek ortaya koyarak yaptıkları halde güvencesiz ve çok daha düşük ücret ile çalıştırılmaya devam etmektedir.
Asgari ücretin 1300, dört kişilik ailenin açlık sınırının 1387 TL, yoksulluk sınırının 4 bin 518 TL olduğu ülkemizde, ‘büyük ekonomi’ iddialarına karşın, işsizlik ve yoksulluk her geçen gün artmakta, bu durum en çok çocuklarımızı etkilemektedir.
Yasaklarla, baskıcı uygulamalarla işçi ve emekçiler arasındaki dayanışmayı yok edebileceğini zannedenler yanılıyor.
Emekten, barıştan, özgürlükten ve eşitlikten yana olan bizler her zaman bir ve birlikte olacağız.
Halkın ve haklının yanında hakça paylaşan bir düzeni hep birlikte kuracağımız günlere olan inancımla 1 Mayıs’ta gerçek kardeşlik, gerçek demokrasi ve barış özlemini dile getirecek, insan haklarından, demokrasiden, emekten yana olan tüm yurttaşların bayramını kutluyorum.”
 
 
Editör: TE Bilişim