Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehirli basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Düzenlenen iftar yemeğine Başkan Ataç’ın yanı sıra Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca ile Eskişehir’de yayın yapan televizyon kanalları, gazeteler, haber ajansları, radyo kanalları ve internet haber sitelerinin yöneticileri ile çalışanları katıldı.

İftar yemeğinin ardından basın mensupları adına bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca, “Tepebaşı Belediye Başkanımızın iftar yemeğindeyiz, kendisine özellikle teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımız o kadar yoğun ki meclis toplantılarının ardından Adalet Yürüyüşü’nde. Gerçekten maşallah, kendisine yetişmek zor… Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun, nice nice bayramlara ulaşmak dileğiyle” diye konuştu.

Ardından basın mensuplarına hitap eden Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan ve Ankara’dan, İstanbul’a gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü hakkında konuştu. Yürüyüşe vatandaşların gösterdiği katılımın giderek arttığını belirten Ataç, “Bu ara yoğun olarak Adalet Yürüyüşü’ne katılıyorum. İktidarın hiç beklemediği bir yürüyüş oldu. Her gün artarak devam ediyor.  Herkes çok mutlu, kendimize geldik. Geleneğimizde itiraz, mücadele vardır. Zaman zaman bizimle gelen gazeteci arkadaşlarımız oldu. Katılmanızı tavsiye ederim; bence tarih yazılıyor. Bundan önce böyle bir şey olmadı. Bundan sonra da olması çok zor... Herkes mutlu olarak yürüyor, engelli vatandaşlarımız var, yaşlı arkadaşlarımız var. Zaman zaman ufak tefek provokasyonlar oluyor ama grup iyi yönlendirildi. Hiçbir karşılık vermeden yolumuza devam ediyoruz. Bu bir başkaldırış değil, bence ülkenin bir şansıdır. İktidar sahipleri de bunu bir şekilde algılamaları çok önemli. Buradan çıkacak iyi bir netice onların da yararına olacak, ülke yararına olacak. Adaleti aramak, hukuku aramak en doğal hakkımızdır. Bunu engellemesinler ve Maltepe’ye kadar devam etsin. İstanbul’a girişte milyonlarca insanın olacağını tahmin ediyorum. Hukuk bizim için değil herkes için gerekli. İstanbul’a kadar yürüyüşü takip edeceğim. Yürüyüşte partimizin ne logosu, ne de bayrağı var. Sadece adalet yazısı var. Herkes rahatlıkla bu yürüyüşe katılabilir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim