Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği yönetici ve üyeleri ‘Avatar’ filminin karakterlerinin maskesini kullanarak imza kampanyasını başlattılar.
Daha önce termik santralin kuruluşuna karşı çıkarak şenlik yapıp seslerini duyuran Gürleyik Köyü sakinleri kurdukları dernek ile de  köyün bitkisel örtüsünü ve doğasını korumak için mücadelelerini sürdürüyor. Gürleyik Köyü derneği yönetici ve üyeleri  bu kez yapılmak istenen kapalı boru sulama sistemine karşı Hamamyolu’nda basın açıklaması yaparak Eskişehirlileri duyarlı olmalarını istedi.
Dernek Başkanı Halit Gürsoy yaptığı açıklamada amaçlarının Dinek Gürleyik kapalı boru sulama sisteminin iptali için olduğunu vurgulayarak, “Çünkü köyümüzde daha önce okulun önünden su başına kadar kapalı kara borulu sulama sistemi yapıldı. Doğamıza çok büyük tahribat yapmıştır. Köyümüzün sınırları içinde 332 bitki çeşit 31 endemiktir.  Böyle bir doğamızı korumamız gerekmez mi” diye sordu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can ve İl başkanı Dündar Ünlü’den yardım isteyen dernek başkanı Gürsoy, bu projenin iptal ettirilip kanalın doğaya uygun açık kanal yapılmasını istediklerini sözlerine ekledi.
Tulumlu, ‘Avatar’ filminin karakterlerinin maskeleri ile eylem yapan Gürleyik Köyü sakinleri daha sonra başlattıkları imza kampanyasına Eskişehirlilerin katılmasını istedi.
Editör: TE Bilişim