Eskişehir Kültür Sanat Derneği (ÜSKÜDER), Gürleyik Doğal ve Tarihi varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği’ne destek için Hamamyolu Saatli Park önünde basın açıklaması düzenledi.

 

Eskişehir’in saklı cenneti olarak bilinen Gürleyik’in çok yakında kuruyacağını, şelaleden akan suların akmayacağını söyleyen Başkan Durusu, “Bizler kaş yapayım derken maalesef göz çıkarmaya çok meraklıyız. Yeşilin bin bir tonuna, canlıya hayat veren Gürleyik suyu artık tehlike altında. Kapalı borulu sulama sistemiyle su, yatağından 4 km uzaklıktaki komşu köye taşınıyor” diye konuştu. Bilimsel açıklamaların yapılmasına rağmen neden bu konuda ısrar ettiklerini soran Durusu, yapılan yanlıştan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Türkiye’den Eskişehir’den şairlerin yazarların, ressamların, ses, sinema, tiyatro sanatçılarının her zaman Gürleyik Şelalesi'ne gidip sanatlarını icra ettiklerini dile getiren ÜSKÜDER Başkanı Gazi Durusu, Gürleyik’de yapılan kapalı borulu sulama sisteminden dolayı, Gürleyik suyunun tehlike altında olduğunu, yapılan çalışmalardan dolayı üzüntü ve kaygı içerinde olduklarını belirtti.

 

Editör: TE Bilişim