Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Ayhan Uçkun, asgari geçim ücretini reva gören Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve AKP hükümetini kınadı.

Çalışma Bakanına ‘800 lira ile bir ay geçinebilir misiniz?’ diye soran Uçkun,  Başbakan Erdoğan’ın ‘asgari geçim ücretinden vergi kaldırılacak’ sözü ile iktidara geldiğini ne çabuk unuttuğunu söyledi.

Uçkun, “Enflasyonu belirleyen hükümet hortum, antepfıstığı, leblebi, cam, musluk, kilit, çalı süpürgesi, tenis topu, pinpon topu gibi gereçlere göre hesaplayan aslında toplumun günlük kullanım maddeleri olan peynir, ekmek, zeytin, yağ, sebze, meyva, yumurta gibi ve bunun yanında  doğalgaz, benzin, elektrik vergilerine yapılan zamları enflasyona katmayan zihniyeti kınıyoruz” dedi.

Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Ayhan Uçkun, AKP hükümetinin asgari ücreti 800 liradan ilk altı ay için 846 yani yüzde 5, ikinci altı ay için 891 lira yani yüzde 6 yükselterek şov yaptığını, asgari ücret ve kıdem tazminatı konularında sınıfta kaldığını sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim