CHP Parti Meclisi üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, 1 Mayıs İşçi ve Emekçinin Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak Türkiye’nin dört bir yanındaki işçiler için mücadelelerini alanlarda, meclis çatısı altında sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.
Emekçi hakları için mücadelenin temel taşlarından birisinin özgürlük mücadelesi olduğunu vurgulayan CHP PM üyesi  Prof. Dr. Usluer, “Demokrasinin anayasa değişiklikleri ile rafa kaldırılmak istendiği, din temelli anayasa taleplerinin dillendirildiği, gazetecilerin hapsedildiği, televizyonların susturulduğu bir ortamda özgürlük mücadelemizi yükseltmemiz gerekiyor. Parlamentonun işlevsizleştirildiği totaliter bir başkanlık sistemi ve laik olmayan bir anayasanın olduğu yerde emek sömürüsünün rutinleştirilmesi ve işçilerin köleleştirilmesi çok daha kolay, ayrıca hak ve eşitlik taleplerinin yerine getirilmesi ise mümkün değildir. Bu nedenle öncelikli olarak demokrasinin her alanda var olduğu bir siyasal düzen için mücadele etmek, işçilerin mücadelesine anlam katacaktır” dedi.
İşçi emeğini sömürmeye yönelik her türlü politikanın arkasında gerici faaliyetlerin bulunduğu unutulmaması gerektiğini vurgulayan Usluer; “ Yine özgürlük ve eşitlik mücadelesinin temelinde laiklik olduğunu da aşikardır. Zira mevcut iktidarın inşa etmeye çalıştığı bir toplum düzeninin karşısında, eşitlik ve özgürlük taleplerinin yükselebilmesi için laiklikten taviz vermemek gerekmektedir!..
Bütün bu nedenlerle; 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da, emeğin sömürüsüne karşı demokrasinin, eşitliğin, özgürlüğün, laikliğin de mücadelesini simgelemeye devam edecektir” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim