Eskişehir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yürüyüş düzenledi. 
İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önünde toplanan kadınlar, burada kadın cinayetlerini, kadına karşı şiddeti ve kadın cinayetlerine yapılan iyi hal indirimlerini protesto etti. Grup ellerinde tuttukları ‘Kadın cinayetlerinde indirimler uygulanmasın’ yazılı pankart ve hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarının bulunduğu dövizlerle yürüyüşe başladı.
Yürüyüş grubu, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi üzerinden çeşitli sloganlar atarak Porsuk Bulvarı Adalar istikametine geldi. Burada duran kadınlar, bir süre daha slogan atarak, basın açıklaması gerçekleşti.
Grup adına basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eskişehir Temsilcisi Fatma Kurt, Kadın cinayetlerinde ceza indirimleri uygulanmaması için 25 Kasım’da mücadelelerini büyüttüklerini söyledi. Kurt, “Bizler bugün burada çok uzun soluklu olduğu zaten tarihinden de anlaşılan bir mücadelenin Türkiye’de bir kadın mücadelesinin varmak istediği noktadan çok önemli bir adım olan kadın cinayetlerini ceza indirimlerinin uygulanmamasıyla alakalı yasal düzenlemeyi tekrar dile getirmek için 25 Kasım vesilesiyle toplandık. Biliyorsunuz 25 Kasım Mirabel kız kardeşlerin bundan çok uzun seneler önce bir diktatörlüğü devirmek için başlattıkları hareketin sonucunda diktatörlüğün askerleri tarafından şiddete uğrayarak, öldürülmesiyle sonuçlanmıştı. Mirabel kardeşlerin ölümü bu mücadeleyi bitirmedi. Kendilerinin kurduğu hareket bir sene sonra diktatörlüğün devrilmesini sağladı. Bizim elimizde tuttuğumuz kadın kardeşlerimizin gözleri, öldürülen kadın kardeşlerimizin gözleri. Ancak kendi hak mücadelelerini verirken öldürülmeleri, bu hak mücadelenin bittiği anlamına gelmez. Onların verdiği mücadeleyi bizler kadınlar olarak yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.
Yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de destek verirken, grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
 
Editör: TE Bilişim