HABER : GÜLÇİN ÖZDEN 
KAMERA : GÜLÇİN ÖZDEN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Karadenizliler Derneği’nin Kadın Kolları üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle başlattığı kan bağışı kampanyasında Özgecan’ı da unutmadı. 
Espark Alışveriş Merkezi önünde bulunan Türk Kızılayı’na ait gezici kan bağışı Tır’ında kan vermek isteyen Karadenizli kadınlar, başlattıkları 4 günlük kampanyayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Özgecan Aslan'a adadı. Kampanya hakkında bilgi veren Derneğin Kadın Kolları Başkanı Selma Kot, etkinlikte Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı da unutmadıklarını belirtti. Türkiye’de son yıllarda kadına şiddetin arttığına dikkat çeken Kot, “Ülkemizde son yıllarda ciddi oranda artan kadına şiddet ve kadın ölümleri ile ilgili derneğimizin kadın kolları olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlar olarak neler yapabiliriz diye düşündük ve verdiğimiz, bağışladığımız kanlar yitirdiklerimizin yerini tutmayacak ama başka hayatlar kurtarabiliriz. O yüzden Özgecan’ımız, Özgecan başta olmak üzere ülkemizde şiddetten dolayı ölen kadınları yad etmek adına derneğimiz olarak 8 Mart’ı Özgecanlarımıza adadık” dedi.
Kot, dernek olarak Türk Kızılayı ile işbirliği içerisinde olduklarından bahsederek, “Dernek olarak Kızılay ile işbirliği içerisindeyiz. Kan bağışı kampanyası oluşturduk. Cuma, cumartesi ve Pazar günleri öğleden 13.00’dan akşam 21.00’a kadar devam edecek ve Pazar günü son bulacak. Burada başsağlığı defterimiz olacak. Kan verenlerden rica ediyoruz. Önümüzdeki hafta sonu Mersin’e giderek Özgecan’ın ailesini ziyaret edeceğiz. Eskişehir halkının da başsağlığı dileklerini ileteceğiz” diye konuştu.
Öte yandan kan veren kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kan bağışı etkinliği ile daha anlamlı olduğundan söz etti. Kan bağışında bulunan Merve Yazıcı, etkinlik ile ilgili duygularını paylaşarak, Özgecan’ın ailesina başsağlığı dileklerinde bulundu. Yazıcı, “Çok üzgün olduğumuzu belirtmek istiyorum. Türkiye’de kadın olmanın zorluğunu bu kez geri dönüşü olmayan bir şekilde bir kez daha yaşadık. Umarım bu kan bağışları da gerekli yerlere ulaşır, insanlara şifa olur. İnsanların yüreğine su serpilmiş olur. Böyle bir etkinlik olması ve bu kadar bilinçli insanın katılacak olması da bizi mutlu etti” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim