Yeni Mesaj Gazetesinin Eskişehir'de düzenlediği panellerin bu haftaki durağı Seyitgazi İlçesinin Kırka,Akin ve Karaören Mahalleleri oldu. Panelin yöneticiliğini Eskişehir Barosu Avukatlarından Av.Nihat GÜNAYDIN yaparken panelistler Anadolu Üniv.Akademisyenlerinden  İktisatçı Yrd.Doc.Dr.Rıdvan KOZAK, Araştırmacı Yazar Hüseyin Turhan ile Emekli Hava Albay İ.Hakkı AYGÜN konuşmacı olarak katıldı.

Üç ayrı yerde yapılan panellerde tebliğ sunan Anadolu Üniv.Akademisyenlerinden  İktisat hocası Yrd.Doc.Dr.Rıdvan KOZAK ülkemiz ekonomisi ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Kapitalist sistemden köylü kentli insanımızın canının fena halde yandığını, artık bu sistemi terk etmenin vaktinin geldiğini hatta geçmekte olduğunu söyleyen Yrd.Doc.Dr.KOZAK şunları söyledi:"IMF ve AB projeleri bizi kurtarmaz. Bunları defalarca söylememize rağmen ülkeyi yönetenler aynı yanlışa devam ediyor. Prof.Dr.Haydar Baş hocamızın kaleme aldığı Milli Ekonomi Modeli bugün dünyada geçerli olan bir iktisat modelidir. Bunun en güzel örneğini Rusya da görüyoruz. Sırada gelişmeleri iyi takip edin komşumuz Yunanistan var. Artık sıra Yüce Türk Milletindedir. Prof.Dr.Haydar Baş Bey  Milli Ekonomi Modelini, sosyal devlet projesini hayata geçirecektir. Bu projede önce tüketici sonra üretici güçlenecektir. Bu modelde vatandaşlık maaşı, doğan çocuğa ölümüne kadar ayda 500 TL maaş, az kazananların vergiden muafı, adil gelir dağılımı, tam istihdam, ekonominin sürekli büyümesi, doğum yapan her anneye 15000 TL ikramiye, sınavsız üniversiteye girişler önemli projeler yer almaktadır. Bütün bu saydıklarımı şu anda komşumuz Rusya halkına veriyor. İki yüzyılı aşkın süredir kapitalizm ile halkın kanı emiliyor." dedi.

Sevgili Kırkalı hemşehrilerim gece gündüz çalışıyorsunuz. Ama kime? Başkasının ırgatı olduk diye sözlerini sürdüren Yrd.Doc.Dr.KOZAK:" Atatürk ne demişti: “Köylü milletin efendisidir.” Nerde kaldı efendilik? Kapitalizm emer ve sömürür. Peki çözüm ne? 2005 yılında Prof. Dr. Haydar Baş, ilk defa Milli Ekonomi Modeli’ni dünyaya deklare etti. Rusya 2006 yılından itibaren Milli Ekonomi Modeli’ni uygulamaya başladı. Putin her ay Prof. Dr. Haydar Baş hocamıza danışmanlar gönderiyor.Sistem tıkır tıkır işliyor. Hatırlayın on yıl önce rusya çöküyordu. şimdi dünyanın en güçlü lideri Putin gösteriliyor.Kim sayesinde Milli Ekonomi Modeli sayesinde. Genel Başkanımız ithalat ve ihracatınızda doları kullanmayacaksınız demişti. Bunun üzerine Ruslar, dış ticaretlerinde doları kaldırdılar. Rusya’yı Brezilya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika takip etti. Senin benim emeğim, Amerika’nın kağıdını para haline getiriyordu. Haydar Hoca bunu dünyada ilk defa tespit etti. Borç alan buyruk alır. Sadece devlet değil herkes borçlu. Kredi borcu olmayan var mı? Peki alacaklı kim? Alacaklı olan global güçlerdir. İp ellerinde, istedikleri an ipi çekerler. Eğer biz aklımızı başımıza almazsak, eğer biz Prof. Dr. Haydar Baş hocamızın bu modelini ülkemizde uygulamazsak sizler açlığa yoksulluğa sefalete devam edeceksiniz emeğinizi sömürenler kasalarını  dolarla doldurmaya devam edecekler." dedi.

Editör: TE Bilişim